Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

У конфлікті між комунальниками Степногірська і енергетиками розбереться комісія

У складній ситуації опинилося комунальне підприємство «Дім» (смт Степногірськ, Василівський район): невідомі незаконно споживають електроенергію в житлових будинках, а ВАТ «Запоріжжяобленерго» вимагає, щоб за це платили комунальники. На сьогоднішній день борг КП складає близько 280 тис. грн., через що 1 січня у Степногірську відключили освітлення дворів та під’їздів.

Заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук провів нараду з усіма учасниками конфлікту, щоб запобігти повного відключення жителів селища від електроенергії.

 

Мешканці багатоквартирних будинків, які споживають електроенергію через КП «Дім», вчасно сплачують рахунки за спожиті послуги, але на загальнобудинковому лічильнику показники значно більші, ніж у сумі з усіх квартир. У результаті, сумарний борг цієї «різниці» досяг 280 тис. грн. У комунального підприємства таких грошей немає, тож хто має розраховуватися за цю електроенергію, наразі невідомо. Також законом не передбачена колективна відповідальність населення, щоб цю «різницю» розподіляли між мешканцями будинків.

Останній договір між КП «Дім» і «Запоріжжяобленерго» діяв до 31 грудня 2011 року, і наприкінці минулого року комунальники мали його пролонгувати. Замість цього вони написали листа до «Запоріжжяобленерго» про розірвання угоди та запропонували підписати новий договір, де чітко прописати, хто має відповідати за дисбаланс у рахунках та показниках лічильників. Постачальники електроенергії не погоджуються, бо вважають, що таким чином КП «Дім» хоче уникнути сплати боргів.

З 1 січня населення продовжує отримувати електроенергію, але освітлення у дворах та у під’їздах відсутнє.

За підсумками наради Петро Гончарук прийняв рішення про створення комісії, яка досконало вивчить ситуацію.

- До складу комісії увійдуть спеціалісти управління житлово-комунального господарства ОДА, Головного управління промисловості та інфраструктури ОДА, члени селищної ради та райдержадміністрації, співробітники «Запоріжжяобленерго» та КП «Дім». За результатами роботи комісії буде прийнято рішення щодо врегулювання ситуації, - зазначив Петро Гончарук.

 

 Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

четвер, 26 Січня 2012 10:26 | Переглядів: 851

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]