Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Запорізька обласна рада послідовно відстоює інтереси територіальних громад регіону

У непростих умовах кінця 2013 – початку 2014 року апаратом Запорізької обласної ради разом із місцевими органами влади, суб’єктами господарювання усіх форм власності проводиться системна робота щодо забезпечення динамічного економічного і соціального розвитку регіону, зниження напруги на ринку праці, мобілізації доходів до бюджетів усіх рівнів.

З початку 2014 року першим заступником Запорізької облради Світланою Абдурахмановою та фахівцями управління з питань спільної власності територіальних громад здійснено 43 перевірки комунальних установ, закладів і підприємств, які належать до спільної власності територіальних громад, сіл, селищ і міст Запорізької області. Серед них – такі, як готель «Україна», Запорізька обласна клінічна лікарня, Мелітопольський онкодиспансер, Мелітопольське училище культури, Запорізький обласний центр молоді, Запорізький інститут регіонального розвитку, Василівський історично-архітектурний музей-заповідник «Садиба Попова» та інші. За результатами перевірок складені відповідні акти, які винесені на розгляд постійних комісій облради.

В поточному році проведено 4 сесії Запорізької обласної ради, на яких розглянуто більше 80 питань. Відповідно, найактуальніші питання розглядалися попередньо на 52-х засіданнях постійних депутатських комісій. Результатом роботи стало затвердження обласного бюджету на 2014 рік та Програми соціально-економічного розвитку Запорізької області на 2014 рік.

Крім того, затверджено ряд регіональних програм. У тому числі, Програму розвитку дорожнього господарства на 2014 рік, Програму з проведення нормативно-грошової оцінки земель населених пунктів у Запорізькій області на 2014 – 2017 роки, Програму розвитку галузі молочного скотарства в сільськогосподарських підприємствах області на 2014 – 2018 роки та ряд інших.

З метою поповнення місцевих бюджетів, прийнято рішення «Про завдання Запорізької обласної ради, органів місцевого самоврядування Запорізької області» щодо наповнення доходної частини місцевих бюджетів та ефективного використання бюджетних коштів на 2014 рік».

Найактуальнішою проблемою у житті громади є питання земельних відносин. Одним із яких є розмежування земель державної та комунальної власності. Адже саме комунальна власність на землю дасть можливість органам місцевого самоврядування самостійно вирішувати питання використання зазначених земель, а отже - отримувати додаткові надходження до бюджету та використовувати їх для потреб громади. В зв'язку з чим виникла нагальна необхідність вжиття в установленому порядку невідкладних заходів по оформленню права власності на землю спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Запорізької області. На цей час оформлено права власності 30 земляних ділянок, на яких розташовані комунальні заклади Запорізької обласної ради. Робота постійно триває за участі відділу з питань земельних відносин, екології та природних ресурсів.

Робота з цього питання знаходиться на постійному контролі керівництва обласної ради та буде продовжуватися, хоча в деяких випадках необхідно оформлення права власності, що потребує значного часу, та на деякі земельні ділянки - коштів, на виготовлення технічної документації.

Про свою діяльність на сесіях облради звітували й голови постійних депутатських комісій: Наталя Авраменко (голова постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства) та Олег Сквірський (голова постійної комісії з питань екології та раціонального природокористування). Процес звітування триватиме й надалі.

Незважаючи на непросту ситуацію в регіоні, депутатський корпус і виконавчій апарат Запорізької обласної ради продовжують ефективно працювати над реалізацією пріоритетних напрямків. В першу чергу, над забезпеченням стабільної роботи реального сектору економіки, продовольчої та енергетичної безпеки регіону; залученням інвестицій; розвитком малого та середнього бізнесу, створенням нових робочих місць; вирішенням соціальних проблем населення; оптимізацією бюджетних видатків та пошуком додаткових джерел наповнення доходної частини обласного бюджету; оптимізацією управлінської діяльності та постійної взаємодії з громадськістю. Контроль за виконанням пріоритетних напрямків роботи забезпечується всіма постійними комісіями обласної ради.

Зараз триває підготовка до чергової сесії Запорізької обласної раді, яка запланована на червень поточного року.

 

понеділок, 19 Травня 2014 09:44 | Переглядів: 472

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]