Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Вода - у кожний сільський будинок

На території 79-го округу триває успішна реалізація проекту «Поспішайте творити добро», ініційованого народним депутатом України Володимиром Бандуровим. На умовах співфінансування місцеві громади та благодійний фонд «Під покровом Богородиці», почесним президентом якого є депутат, створюють нові та реконструюють існуючі соціальні об'єкти у містах, селах і селищах округу. У 2013 році було реалізовано 18 проектів, загальна вартість

яких склала близько 934 тисяч гривень, з них частка громад - 479 тисяч гривень, частка благодійного фонду - 455 тисяч. 16 травня Володимир Бандуров відвідав один з об'єктів, які стартують в рамках реалізації проекту «Поспішайте творити добро», і зустрівся з ініціативною групою села Кам'янське Василівського району.

Громада розробила власний проект «Водозабезпечення мешканців села» і взяла участь у конкурсі грантів «Поспішайте творити добро». Проект передбачає будівництво централізованого водопроводу, який забезпечить безперебійну подачу в село питної води.

- Володимира Бандурова у нашому селі всі добре знають, - каже депутат Кам'янської сільської ради, керівник ініціативної групи Павло Загорулько. - Він неодноразово надавав нам допомогу. Торік допоміг зі встановленням питної вежі, яка забезпечує водою дві вулиці, Залізничну і Садову, за його ініціативи в нашій школі були замінені вікна на металопластикові за програмою «Зелені інвестиції», і взимку діти навчалися у теплих класах. Зараз у нас гостро постало питання водозабезпечення села, і наш депутат підтримав ініціативу громади про будівництво водопроводу по вулицях Придорожній, Горького, Космічній, Прибережній, Телевізійній.

Відповідно до розробленого проекту, для його реалізації необхідно прокласти придорожню трубу протяжністю півтора кілометра з усіма з’єднаннями, щоб кожен двір Кам'янського зміг підключитися до центрального водопроводу. Фінансувати такий обсяг робіт селяни не в змозі без допомоги ззовні, і дуже вдячні Володимиру Бандурову і його фонду «Під покровом Богородиці» за рішення про надання допомоги.

Як зазначив Володимир Бандуров на зустрічі з мешканцями Кам'янського, саме такий вид співпраці з місцевими громадами є найбільш ефективним.

- Громада краще знає, що потрібно зробити в першу чергу, щоб поліпшити умови життя на території свого міста, села чи селища, - сказав народний депутат. - Не варто чекати, доки хтось запропонує зміни, потрібно самостійно розробити проект, взяти участь у конкурсі на отримання грантів від благодійного фонду та реально змінити життя на краще. Мене тішить, що ви поділяєте цю мою точку зору і вирішили взяти участь у конкурсі. Благодійний фонд «Під покровом Богородиці» вже визначився з проектами, які будуть реалізовані цього року. Всього буде реалізовано дев'ять проектів, представлених на конкурс громадами нашого округу. Проект вашої громади став одним з переможців, і я впевнений, що дуже скоро завдяки нашій співпраці вода прийде в кожен будинок вашого села.

Мешканці Василівського району брали активну участь у конкурсі грантів і раніше. У 2013 році на території району було реалізовано п'ять проектів-переможців загальною вартістю 210 390 гривень. За участі Фонду була проведена реконструкція пам'ятників у селах П'ятихатки та Скельки, введений в експлуатацію водогін у селі Приморське. Храм на честь святих апостолів Петра і Павла у Василівці отримав новий притвор - вхід до церкви. Сучасну дитячу спортивну площадку для занять популярним молодіжним напрямком Street Workout збудували у Степногірську.

- Україна сьогодні переживає нелегкі часи, - зазначив Володимир Бандуров. - Щоб зберегти цілісність країни, необхідно якомога швидше вивести суспільство з політичної кризи. Я впевнений, немає конфлікту між заходом і сходом країни, але існує конфлікт між центральною владою і регіонами. Влада, так само як і кошти, повинні залишатися на місцях, щоб можна було проводити зміни в соціально-економічній сфері кожного регіону. А починати потрібно з малого: з будівництва дитячого майданчика, з благоустрою своєї вулиці. Тільки об'єднавши зусилля, ми зможемо самостійно поліпшити життя нашого села чи міста. Річний досвід спільної роботи з місцевими громадами в рамках проекту грантів «Поспішайте творити добро» показує, чого ми можемо досягти, якщо об'єднаємо зусилля.

 

понеділок, 19 Травня 2014 11:48 | Переглядів: 545

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]