Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Встановлено меморіальну дошку хранителю садиби Попова

Напередодні Міжнародного дня музеїв, голова районної ради Денис Калінін взяв участь в урочистому відкритті меморіальної Дошки засновнику музею Володимиру Володимировичу Мєшкову у музеї-заповіднику «Садиба Попова».

Як відзначив директор музею Валерій Стойчев, садиба є визначним туристичним та культурним центром на Півдні України.

За останні роки історико-архітектурний музей-заповідник став особливо популярним не тільки серед місцевих жителів, а й численних туристів. Усе частіше гості Василівського краю хочуть особисто побувати в стінах «срібного» століття та відчути дух тих романтичних часів. Своєю популярністю заповідник має завдячувати саме колишньому його директору - Володимиру Мєшкову. Саме він стояв у витоків історично-архітектурного комплексу, опікував та поповнював музей новими історичними експонатами. Його лекції та екскурсії не залишали байдужим жодного відвідучава садиби.

 За словами співробітників Володимира Мєшкова, всі свої спостереження, думки, цікаві факти він довіряв своїм незмінним супутникам – блокнотові та ручці, мріючи про те, що колись всі ці замітки будуть зібрані в один, а, можливо, й кілька збірок, які стануть надбанням історії нашого краю. Саме завдяки його зусиллям був створений цілісний макет зовнішнього вигляду замку в тому вигляді, в якому він був побудований його господарями.

 За час роботи в сфері охорони пам'яток історії, культури та музейної справи Володимир Мєшков неодноразово нагороджувався почесними грамотами та листами подяки місцевої та обласної влади. В його арсеналі нагород є орден "Святого Олександра Невського" III ступеня Запорізької обласної єпархії. Та найголовніша нагорода - вдячність нащадків за повернуту цікаву історичну спадщину Василівського краю.

 

п'ятниця, 16 Травня 2014 14:58 | Переглядів: 410

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]