Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Запорізькі вихователі та педагоги вдосконалюють інформаційну грамотність

В обласній державній адміністрації відбулося урочисте відкриття всеукраїнського семінару «Інформаційна компетентність суб’єктів освітнього простору дошкільного навчального закладу: проблеми та шляхи їх вирішення», який проходить восьмий рік поспіль у рамках проекту «Літня школа для дорослих». У роботі семінару взяв участь заступник голови-керівник апарату ОДА Олег Ніколенко.

Серед почесних гостей - заступник директора Інституту соціальної та політичної психології АПН України та науковий керівник всеукраїнського експерименту з упровадження медіакомпоненту в освітні заклади Любов Найдьонова, а також методист вищої категорії сектору науково-методичного забезпечення змісту дошкільної освіти Інституту інноваційних технологій і змісту освіти МОН України Олена Низковська.

 Слухачі семінару - спеціалісти та методисти системи дошкільної освіти з 12 регіонів країни. Семінар проходить за підтримки Всеукраїнського координаційного бюро Міжнародної громадсько-державної програми «Освіта дорослих в Україні» з метою формування життєвої необхідності дорослих у постійному вдосконаленні власної освіти, а також вирішення актуальних проблем освітнього процесу в дошкільних закладах.

 - Запорізький край славиться не тільки історією та традиціями, але й лідерством у багатьох сферах сучасної науки і освіти. Ми входимо до числа тих регіонів країни, які складають основу її індустріального та аграрного потенціалу. Маємо розвинуту промисловість, електроенергетику, металургію, машинобудування. Всі ці досягнення - результат розвиненої системи освіти та кваліфікованих педагогів, які виховують спеціалістів та фахових робітників, - зазначив заступник голови-керівник апарату ОДА Олег Ніколенко.

 Нині в області працює 509 дошкільних закладів, 611 загальноосвітніх шкіл, 47 професійних та 27 вищих навчальних закладів.

 У ході семінару заплановано виступи провідних українських науковців та профільних спеціалістів. Зокрема, доцента секції методики викладання мов і літератури кафедри методики суспільно-гуманітарних дисциплін Харківської академії неперервної освіти Галини Дегтярьової, завідуючої кафедри дошкільної освіти Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Людмили Батліної, головного редактора журналу «Практичний психолог: дитячий садок» Тетяни Гурковської, головного редактора експертно-правової системи «Expertus: дошкільний заклад» Вікторії Третяк та інших.

 У наступні чотири дні роботи учасники розглянуть такі основні теми: «Зміст та завдання реалізації концепції медіа-інформаційної грамотності суб’єктів освітнього процесу»; «Основні медіа-ризики дитини дошкільного віку і сімейна медіа - культура»; «Особливості організації медіа-освітніх занять у дошкільному навчальному закладі»; «Формування аудіовізуальної культури дошкільників засобами екранних мистецтв»; «Національна система захисту дитини від потенційно шкідливого контенту: міжнародний досвід і український пілот»; «Вплив комп’ютерних ігор на розвиток дошкільника»; «Цифрові технології обробки аудіовізуальної інформації» тощо.

 Семінар триватиме до 6 червня 2014 року, його учасники працюватимуть на базі кафедри дошкільної освіти, інформатики та інформаційних технологій Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. У ході роботи передбачені тренінги, ділові ігри, інтерв'ювання.

 Також у рамках семінару буде підбито підсумки VI обласного конкурсу освітніх проектів у галузі дошкільної освіти.

 

 Управління у справах преси та інформації ЗОДА

понеділок, 02 Червня 2014 16:17 | Переглядів: 513

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]