Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Петро Гончарук: «Почуття патріотизму в підростаючого покоління треба розвивати через вивчення історії рідного краю»

Заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук провів нараду з питань патріотичного виховання дітей та молоді на засадах краєзнавства та туризму. У заході взяли участь керівники профільних структурних підрозділів ОДА, музеїв та туристичних агенцій. У Запоріжжі та області велика кількість музеїв, більшість з них – краєзнавчого напрямку.

Враховуючи, що почуття патріотизму найкраще прищеплювати дітям та молоді через історію рідного краю, треба активізувати роботу з відвідування школярами та студентами цих закладів. Обласна влада, зі свого боку, забезпечуватиме можливість безкоштовного відвідування музеїв для дітей та молоді, а управління та відділи освіти області спільно з навчальними закладами організовуватимуть цей процес, - зазначив Петро Гончарук.

 Посадовець зазначив, що реалізувати цю ідею можна шляхом введення в навчальну програму позакласного уроку «Пізнай свій край», який би проводився не тільки в навчальному закладі, а й з виїздом до музеїв.

 - У найближчі два тижні музеї вивчать стан відвідуваності у будні та вихідні дні і визначать, у які дні та в який час вони можуть приймати школярів та студентів на безоплатній основі та надавати їм екскурсоводів, - повідомив Петро Гончарук.

 У Департаменті культури, туризму, національностей та релігій ОДА та Департаменті освіти і науки ОДА будуть визначені спеціалісти, які опікуватимуться цим питанням.

 Наразі можливість реалізації цього проекту розглядається тільки в м.Запоріжжя, але в подальшому планується поширити його на всю область, адже практично в кожному районі та місті обласного значення є краєзнавчі музеї.

 

 Управління у справах преси та інформації ЗОДА

середа, 04 Червня 2014 13:10 | Переглядів: 454

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]