Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Ресурси обласного бюджету адаптовані до вимог сьогодення

Депутати обласної ради під час засідання тридцять п’ятої позачергової сесії затвердили зміни до обласного бюджету на 2014 рік. Як пояснив директор Департаменту фінансів обласної державної адміністрації Сергій Медвідь, доповнення необхідно внести у зв’язку з внесенням змін до Державного бюджету України.

- Новий бюджет країни враховує економічні реалії розвитку, в ньому закладено реальне падіння валового внутрішнього продукту, внесено зміни до обсягів доходів, зменшуються субсидії та дотації територіям. Тож аналогічні зміни та перерозподіл фінансових ресурсів необхідно затвердити і в обласному бюджеті,- пояснив Сергій Медвідь.

 У зв’язку з переглядом прогнозного обсягу доходів, що враховуються при визначенні міжбюджетних трансфертів, здійснено коригування доходів загального фонду обласного бюджету, надходження до якого зменшено на 27,8 млн. грн. Йдеться про доходи фізичних осіб, що сплачуються податковими агентами, із доходів платника податку у вигляді заробітної плати, податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами, за ліцензії на певні види господарської діяльності та сертифікати тощо.

 Крім того, внесено зміни до обсягів міжбюджетних трансфертів з державного бюджету, які отримуються обласним бюджетом. Обсяг дотації вирівнювання зменшено на 18,2 млн. грн.. Обсяг субвенцій по загальному фонду на виплату допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та тимчасової державної допомоги дітям також скорочено на 161,4 млн. грн.

 Аналогічна ситуація і з соціальною допомогою на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; на придбання медикаментів та виробів медичного призначення для забезпечення швидкої медичної допомоги; на придбання витратних матеріалів для закладів охорони здоров’я та лікарських засобів для інгаляційної анестезії; на часткове відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою тощо. Враховуючи це, обсяг субвенцій по головному розпоряднику коштів обласного бюджету – Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації (КФКВ 081002) зменшується на 15,6 млн. грн.

 Зменшено обсяг субвенції по спеціальному фонду на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах - на 9,9 тис. грн.

 Разом з тим, на 66,6 млн. грн. збільшено обсяг субвенції по загальному фонду на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот. При цьому, при розрахунку обсягу видатків розміри мінімальної заробітної плати залишаються на рівні 2013 року плати (1218 гривень) та прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць (1176 гривень).

 Перерозподіл бюджетних призначень здійснено за рахунок зменшення обсягу резервного фонду на 2,2 млн. грн. Із загального фонду бюджету Департаменту фінансів ОДА та Департаменту фінансів ОДА передбачено кошти на виконання заходів Регіональної цільової програми „Питна вода Запорізької області” на 2012-2020 роки (субвенція Василівському району Запорізької області на капітальний ремонт водозабору смт Степногірськ).

 Також передбачено кошти і для реалізації Регіональної програми будівництва, реконструкції, модернізації об’єктів інфраструктури, соціально-культурного та екологічного призначення на період до 2016 року - 1,2 млн. грн., які були передані із загального фонду до бюджету розвитку.

 До рішення „Про Перелік заходів, спрямованих на охорону та раціональне використання природних ресурсів, які фінансуються за рахунок фондів охорони навколишнього природного середовища місцевих бюджетів у 2014 році” також внесено зміни. За рахунок перерозподілу видатків спеціального фонду зменшено видатки розвитку управлінню капітального будівництва ОДА по КФКВ 240601 „Охорона та раціональне використання природних ресурсів” і збільшено Департаменту фінансів ОДА по КФКВ 250380 „Інші субвенції”.

 

 Управління у справах преси та інформації ЗОДА

п'ятниця, 06 Червня 2014 10:07 | Переглядів: 393

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]