Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Електронні торги арештованим майном он-лайн - прозорі та доступні для кожного

В обласній державній адміністрації відбувся брифінг заступника начальника управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Запорізькій області Едуарда Сулакова з питань запровадження на території регіону пілотного проекту системи електронних торгів арештованим майном. Цей пілотний проект з травня впроваджується в Львівській, Вінницькій, Дніпропетровській областях та у м. Києві.

Як пояснив Едуард Сулаков, мета даного експерименту - викорінення корупційних інструментів у процесах продажу арештованого майна. З першого липня торги проходитимуть у режимі он-лайн. Принцип таких аукціонів уже багато років використовується в розвинутих країнах світу, оскільки в такій схемі не залишається місця для зловживання посадових осіб.

 - Державний виконавець оформлює заявку на майно, яке буде виставлено на торги. Оскільки всі інші процедури проходять автоматично, на результат торгів жоден посадовець вплинути не може. Крім того, за аукціоном може спостерігати кожен, хто має бажання та пройшов відповідну реєстрацію на сайті, - повідомив посадовець.

 Уже врегульовано нормативно-правову базу, розроблено порядок виставлення об’єктів на аукціон, дуже проста для пересічного користувача Інтернету процедура реєстрації на участь у торгах.

 Наразі на сайті https://torgi.minjust.gov.ua зареєструвалися вже 722 учасника, з яких 532 подали заявку на участь у торгах. На сайті вже викладено 144 лоти. Найдорожчий - п’ятикімнатна квартира в Києві вартістю понад 7,7 млн. грн., найдешевший - мобільний телефон, оцінений у п’ять гривень.

 Учасники аукціонів можуть створити власний кабінет і слідкувати за ходом торгів, а також за наповненням бази новими лотами. Крім того, учасники системи електроних торгів можуть на власні очі побачити лот, який їх цікавить. Для цього необхідно звернутись за телефоном до coll-центру ДП «Інформ’юсту» - 0(800)505 003.

 - Електроні торги - це абсолютно відкритий ринок, який може проконтролювати кожен, - резюмував Едуард Сулаков.

 За планом у всіх регіонах країни цей проект буде запроваджено в IV кварталі поточного року.

 

 Управління у справах преси та інформації ЗОДА

п'ятниця, 06 Червня 2014 13:04 | Переглядів: 440

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]