Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

У пошуку кращого

Кращі студенти аграрних навчальних закладів південного регіону України завітали у гості до Василівки. Майже 90 років у місті працює Василівський коледж Таврійського державного агротехнологічного університету. І саме тут відбувся регіональний конкурс "Студент року-2014" (серед студентів Запорізької та Херсонської областей). Делегацію конкурсантів і їх наставників зустрічали хлібом-сіллю господарі.

Частували гостей різноманітними українськими стравами, організували екскурсію — завітали до музею коледжу, ознайомилися з історією його створення та розвитком. Приємно було чути і позитивні відгуки про "Українську світлицю", яку створили студенти коледжу та продовжують її вдосконалювати, поповнюють новими експонатами. Але часу для відпочинку було мало. На всіх чекала напружена боротьба, у якій 8 обраних студентів намагалися винайти формулу кращого серед себе. Учасниками цього дійства стали: Юлія Щербина (Бердянський коледж ТДАТУ), Олена Момот (Каховський агротехнічний коледж), Людмила Акимова (Мелітопольський коледж ТДАТУ), Володимир Луцький (Новокаховський коледж ТДАТУ), Ганна Вакал (Ногайський коледж ТДАТУ), Катерина Очкас (Оріхівський коледж ТДАТУ), Марія Михнюк (Скадовський технікум Херсонського державного аграрного університету, Анастасія Міняйло (Василівський коледж ТДАТУ). Усі показали високий рівень підготовки, тому протягом трьох годин тримали у постійній напрузі не тільки вибагливе журі, але й усіх глядачів.

Дуже цікавими, незвичними стали візитки учасників. Студенти розповідали про себе, свої уподобання та світ захоплень. Проявили високий рівень знань в інтелектуальному конкурсі, який був присвячений 200-річниці з дня народження Т. Г. Шевченка.

Після напруженого дня конкурсанти та їх наставники відвідали гордість Запорізького краю, перлину Василівщини — музей-заповідник "Садиба Попова". Увечері викладачі коледжу М. П. Гардер і М. П. Дренко організували ток-шоу "Ми різні — і цим цікаві. Молодіжні субкультури". Вийшла ціла запальна дискусія. А завершився такий довготривалий і напружений день молодіжним концертом сучасної пісні і дискотекою.

Другого дня на конкурсантів чекало випробування в останньому турі — конкурсі-спіч: "Якби я був...". Учасники конкурсу, демонструючи свої ораторські здібності, мали переконати журі у правильності свого вибору і зацікавити своїми дослідницькими роботами.

Журі на чолі з директором Василівського коледжу ТДАТУ О. А. Коноваленко прийшлося нелегко. Бо кожен учасник був яскравим, оригінальним, компетентним і талановитим.

До того ж, приємно вразив національний колорит і патріотичний дух всіх виступів. Харизма і талант шукачів формули кращого студента вселяли віру у те, що майбутнє нашої країни все-таки у надійних руках. Але час обирати кращого.

Перемогу отримала студентка ІІІ курсу юридичного відділення Василівського коледжу ТДАТУ Анастасія Міняйло. Настя — обдарована і креативна студентка, продемонструвала не тільки високий інтелектуальний рівень, а й заспівала старослов'янську пісню, поєднавши у вражаючу мелодику свій голос і сучасну музику. А запальний народний танок у поєднанні з грою на скрипці (Настя акомпанувала сама, закінчила музичну школу) стали завершальним акордом у її виступі! Але не відставала від Анастасії і учасниця від Мелітопольського коледжу ТДАТУ — Людмила Акимова. Від її творчого виступу, незвичайних рішень прямо на сцені глядачі були у захваті. Отож, цього року — два перших місця.

Конкурс пролетів непомітно. Учасники отримали пам'ятні сувеніри з символікою міста та коледжу. Атмосфера дружнього колективу студентів та педагогів, незважаючи на те, що усі з різних міст, сприяла і буде сприяти єдиній меті — разом підготувати висококваліфікованого фахівця у сільськогосподарській галузі, який буде будувати нову Україну!

 

Олег Васюков
заступник директора Василівський коледжу

 

п'ятниця, 06 Червня 2014 13:14 | Переглядів: 841

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]