Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Договір соціального партнерства

Сьогодні відбулось засідання обласної тристоронньої соціально-економічної ради, яка розглянула питання про укладання Територіальної угоди між Запорізькою обласною державною адміністрацією та Запорізькою обласною радою, Запорізькою обласною федерацією роботодавців та Запорізькою обласною радою профспілок на 2014-2016 роки.

У Запорізькій області напрацьована практика укладання угод, починаючи з 1996 року. На цьому засіданні підписано вже десяту угоду. Свої підписи під документом поставили голова Запорізької обласної ради Віктор Межейко, голова ЗОДА Валерій Баранов, представники бізнес-спільноти та профспілкового руху. Голова Запорізької облпрофради Віктор Сластьон особливо подякував керівництво обласної ради за взаєморозуміння під час підготовки договору. Сьогодні найважливішим завданням є забезпечення стабілізації реального сектору економіки, який стане основою підвищення рівня життя населення. Рішення проблем в соціально-економічній сфері можливе тільки шляхом узгоджених дій, тому особливо важливо розвивати соціальний діалог на всіх рівнях.

У ході попередньої роботи над проектом Територіальної угоди сторони довели, що вони готові та здатні вести конструктивний діалог, виявляти добру волю та йти назустріч один одному, приймати виважені та, за необхідністю, компромісні рішення. Як результат - у ході переговорного процесу узгоджено всі положення угоди. За результатами переговорного процесу запропонований проект, який містить 186 пунктів, із яких: 81 - спільні зобов'язання; 47 зобов'язань - Запорізької облдержадміністрації та Запорізької обласної ради; 25 зобов'язань - Запорізької обласної федерації роботодавців; 31 зобов'язання - Запорізької обласної ради профспілок; 2 зобов'язання - Запорізької обласної федерації роботодавців та Запорізької обласної ради профспілок.

Колективні договори є основним інструментом досягнення на підприємствах соціальної стабільності та попередження конфліктів. У Запорізькій області щорічно проводиться обласний конкурс на кращий колективний договір.

За даними моніторингу, що здійснюється міськими та районними управліннями соціального захисту населення, станом на 01.05.2014 в області укладено та діє 6602 колективних договори. З початку 2014 року вперше уклали та зареєстрували колективні договори 692 підприємства, установи та організації.

За підсумками 2013 року, переможцями конкурсу стали: ТОВ «Мелітопольські теплові мережі», ТОВ «Агрофірма «Комунар» Пологівського району, Головне управління статистики в Запорізькій області, Державний архів Запорізької області, комунальний учбовий заклад «Запорізький педагогічний коледж», КП «Водоканал», Якимівське та Вільнянське міжрайонні управління водного господарства. Представники підприємств- переможців отримали дипломи і призи від профспілок та керівництва області.

четвер, 12 Червня 2014 14:56 | Переглядів: 615

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]