Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

На старті збиральної кампанії аграрії та науковці провели День поля

На базі Інституту олійних культур НААН України відбувся семінар-нарада з питань організації та проведення збирання врожаю ранніх зернових та зернобобових культур «День поля». У тонкощах новітніх сортів рослин та особливостях проведення цьогорічної збиральної кампанії разом з керівниками сільгосппідприємств та фермерських господарств розбирався заступник голови - керівник апарату обласної державної адміністрації Олег Ніколенко.

Програма семінару-наради складається з двох частин - практичної та пленарної. Насамперед учасники заходу ознайомились зі здобутками запорізьких науковців у сфері селекції та насінництва галузі рослинництва. Була організована демонстраційна екскурсія полями, де співробітники Інституту досліджують нові сорти пшениці, ячменю, сафлору та ріпака.

 Як повідомив доктор технічних наук, директор Інституту олійних культур НААН Ігор Шевченко, відповідно до вимог сьогодення Інститут уперше за всю практику перейшов на дослідження зернової групи (традиційно вони займались олійними культурами). При цьому, завдання, яке ставить перед собою наука - допомогти аграріям визначитись із сортами на висадку.

 - Основні характеристики зернових, які оптимальні для вирощування в наших кліматичних умовах, - висока сухостійкість та жаростійкість, а також стійкість до хвороб. Для того, щоб отримати оптимальні результати по врожайності, краще засівати одразу кількома сортами, - порекомендував Ігор Шевченко.

 Серед нових сортів, з якими ознайомились учасники заходу, - ячмінь озимий «Снігова королева», «Дев’ятий вал», «Трудівник», «Буревій», «Абориген»; пшениця тверда озима «Гавань», «Босфор», «Лінкор»; сафлор «Живчик»; тритикале озиме «Союз», «Амур» тощо.

 - Усі ці наукові рекомендації - робота на перспективу. В подальшому маємо працювати над укріпленням бази наших наукових підприємств, оскільки їх робота важлива та необхідна для запорізьких аграріїв, які працюють в умовах ризикованого землеробства, - зазначив заступник голови - керівник апарату ОДА Олег Ніколенко.

 Також представник обласної виконавчої влади повідомив, що збиральна кампанія в Запорізькому краї стартуватиме вже 18-20 червня. За його словами, перспективи на врожай добрі: «Незважаючи на вкрай складні умови, аграріям вдалося виростити високий урожай. Тепер головне, щоб ціна на ринку збуту була рентабельною».

 У рамках практичної частини учасники семінару-наради оглянули сучасну агротехніку компанії «Амако» та ознайомились з роботою заводу по доробці насіння зернових та олійних культур ТОВ «Укрнасінняпром».

 У ході пленарної частини з доповідями виступили провідні науковці - доктор сільськогосподарських наук, заступник директора з наукової роботи Інституту сільського господарства степової зони НААН України (м. Дніпропетровськ) Михайло Шевченко, голова Аграрного союзу України (м. Київ) Геннадій Новіков, директор ПрАТ «Полтавське ХПП» Гуляйпільської дільниці Віталій Василенко та інші.

 

 Управління у справах преси та інформації ЗОДА

п'ятниця, 13 Червня 2014 14:19 | Переглядів: 468

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]