Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Валерій Баранов підбив підсумок стоденної роботи на посаді голови облдержадміністрації

Голова обласної державної адміністрації Валерій Баранов дав публічний звіт про результати роботи за перші сто днів на займаній посаді. Захід зібрав велику кількість депутатів місцевих рад, представників місцевого самоврядування та виконавчої влади, активістів, представників громадськості та журналістів. Присутні були також голова Василівської районної ради Денис Калінін та голова Василівської райдержадміністрації Сергій Джуган.

- Сто днів тому я поставив перед собою задачі, які вважав найбільш нагальними, і тепер я сам прийшов сюди, щоб прозвітувати про те, що вдалося зробити, а що не вдалось, - зазначив Валерій Баранов.

 У своєму годинному виступі керівник області окреслив різні сфери діяльності, зупинившись на досягненнях у питанні стабілізації суспільно-політичної ситуації в регіоні.

 - Попри помітні успіхи в стабілізації ситуації, захист регіону – це задача, яка залишається на порядку денному. Створена у березні Рада оборони працює на постійній основі і приймає рішення з організації оборони області, надання фінансової допомоги Збройним Силам України, - повідомив очільник регіону.

 Також під час засідання виступили представники громадських організацій, промислових підприємств, навчальних закладів.

 - Голова облдержадміністрації вміє вислухати всіх, незалежно від політичних уподобань, завдяки чому вдалось досягти стабільності, миру та спокою в нашому краї. Він розуміє проблеми бізнесу і продемонстрував відкритість до діалогу з малим, середнім та великим бізнесом, - заявив президент Запорізького обласного союзу промисловців та підприємців «Потенціал» Петро Ванат.

 Голова Запорізької міської організації ветеранів Віктор Короленко зазначив, що головним досягненням очільника регіону за звітний період стала реалізація гасла «мир та порядок», що є вкрай важливим для старшого покоління, яке бачило війну, і дозволило області жити і працювати.

 - Хочу подякувати всім. Тим, хто висловив довіру, і особливо тим, хто критикував. Усе ж думаю, що в умовах фактичної війни ми маємо об’єднуватись, а не розділятись через дрібниці або власні інтереси, - підсумував свій виступ Валерій Баранов.

 У ході публічного звіту голови обласної державної адміністрації Валерія Баранова про підсумки роботи за 100 днів на посаді, оцінку його діяльності надали керівники провідних промислових підприємств, місцевого самоврядування, громадських організацій, підприємці, активісти, пересічні громадяни.

 Так, основним досягненням чинного керівника області, на думку більшості промовців, стала суспільно-політична стабілізація в регіоні.

 Президент обласного союзу промисловців та підприємців (роботодавців) «Потенціал» Петро Ванат, гендиректор ВАТ «Запоріжсталь» Ростислав Шурма, голова правління ВАТ «Мотор Січ» Анатолій Малиш одностайно заявили, що запорізькі підприємства мають можливість працювати завдяки тому, що в області вдалося знайти порозуміння між усіма громадськими організаціями, політичними партіями, не допустити розладу та сепаратизму.

 Разом з тим, серед питань, які потребують подальшої уваги з боку влади - перехід виробництва на стандарти європейського ринку та пошук нових ринків збуту, створення умов для інвесторів та роботи соціально відповідального бізнесу. Крім того, на переконання Петра Ваната, зоною особливого контролю має стати енергетичний ринок країни.

 Представники Народної ради наголошували на необхідності кадрових ротацій та виведення на якісно новий рівень боротьби з корупцією. Ці тези підтримала і голова регіональної ради підприємців Ірина Лєх.

 На напрямках, якими необхідно зайнятися в першу чергу в боротьбі з корупцією, зупинився голова Антикорупційного комітету Анатолій Шевченко. За його словами це - рейдерське захоплення підприємств, розкрадання трубопроводів зрошувальних мереж та водопостачання, побори в медичних закладах.

 Також у ході публічного звіту голова ОДА Валерій Баранов відповів на запитання запоріжців.

 Прозвітувавши про підсумки роботи за 100 днів на посаді голови облдержадміністрації, Валерій Баранов відповів на всі запитання, що надійшли із зали під учасників заходу. Слухачів цікавили кадрові призначення, результати боротьби з корупцією, спільна робота з громадськістю щодо реалізації низки проектів, розвиток житлово-комунального господарства області тощо.

 У своєму заключному слові очільник області запевнив, що всі побажання будуть враховані, а також подякував за підтримку та конструктивну критику, яку почув на свою адресу.

 - Ми працювали та працюватимемо тільки в рамках закону. За 100 днів на посаді я робив усе від мене залежне. Звичайно, не все вдалося. Але ж потрібно розуміти, що в країні нічого не станеться без конкретних системних змін. А вони вже почалися: ми обрали нового Президента, тепер потрібно сформувати новий Уряд, прийняти нову Конституцію, обрати новий парламент, який дасть змогу нормально та продуктивно працювати. І нарешті – провести місцеві вибори, під час яких ми спільними зусиллями змінимо систему роботи на місцях. В умовах гострого військового конфлікту треба якомога більше єднатися, а не сваритися. Тільки так ми досягнемо довгоочікуваних змін на краще, – наголосив Валерій Баранов.

 

 Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

вівторок, 17 Червня 2014 09:09 | Переглядів: 503

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]