Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

В Запорізькій області підписано Меморандум по реалізації плану реформування ЖКГ

Кошти, що виділяються з місцевих бюджетів на проведення капітальних ремонтів будинків, спрямовуються тільки на будинки, де створені ОСББ (крім випадків ремонту аварійних будинків та погашення кредиторської заборгованості минулих років). Про це йдеться у Меморандумі між Запорізькою обласною державною адміністрацією та міськими головами міст обласного,

районного значення Запорізької області щодо спільних намірів по реалізації плану реформування житлово-комунального господарства Запорізької області, який було підписано напередодні. У обговоренні документу взяла участь перший заступник голови Запорізької облради Світлана Абдурахманова. Поставивши за мету реформування житлово-комунального господарства Запорізької області, сторони-підписанти домовилися створювати сприятливі умови для утворення та функціонування ОСББ, як найбільш ефективного власника житла. При цьому в Меморандумі прописано, що органи місцевого самоврядування повинні забезпечити для громадян (незалежно від того, створено в будинку ОСББ чи ні), рівні права та умови доступу до житлово-комунальних послуг, що надаються підприємствами-монополістами.

Якщо попередні пункти викликали жваве обговорення, то із тим, що пріоритетними є заходи з модернізації об’єктів житлово-комунального господарства, що призводять до зменшення споживання енергоносіїв при виробництві, транспортуванні та наданні житлово-комунальних послуг, погодилися всі підписанти.

Меморандум також визначає розвиток системи поводження з твердими побутовими відходами. Так, при формуванні та затвердженні схем санітарного очищення населених пунктів повинен максимально застосовуватись принцип роздільного збирання та/або сортування відходів.

Меморандум набув чинності з дати його підписання Сторонами, тобто з 16 червня 2014 року.

Крім того, перший заступник голови Запорізької облради Світлана Абдурахманова взяла участь у відпрацюванні принципів і механізмів розподілення Фонду регіонального розвитку. За попередньою інформацією, в 2015 році Запорізька область отримає за цією статтею близько 83 млн. грн. Найжвавіша дискусія виникла навколо того, за яким алгоритмом розподіляти кошти для громад: за чисельністю населення чи за площею території. Посперечавшись, керівники місцевого самоврядування вирішили: 30% Фонду регіонального розвитку, передбаченого для Запорізької області, залишити на виконання обласних програм, а 70% - розподілити пропорційно чисельності населення, не забуваючи при цьому про особливості того чи іншого району.

Після того, як спеціалісти на місцях визначать пріоритети застосування коштів Фонду регіонального розвитку, перелік мають затвердити депутати Запорізької облради.

вівторок, 17 Червня 2014 10:57 | Переглядів: 449

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]