Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Чекрак розчищають!

Василівка багата на неймовірну і унікальну природу: Каховське водосховище, заказник "Лиса Гора", річки Карачекрак та Чекрак… Доля останньої, яка перетинає місто навпіл, особливо турбувала городян і міську владу, адже замулена, заросла очеретом. Ще кілька років — і від неї нічого не лишиться. Завдавала клопоту і місцевим жителям, які мешкають біля річки: постійні підтоплення, очерет на городі, руйнування житлових будинків…

Скільки вже люди не ходили до міської ради з проханням щось вдіяти! І ось днями її почали розчищати.

Мер Василівки Сергій Лобинцев розповів, як же вдалося розпочати таку важливу справу.

— Здійснилася мрія усіх мерів Василівки! — розпочав розмову Сергій Валентинович. — Мої колеги-попередники намагалися вирішити питання по розчищенню та зниженню заболоченості річки Чекрак, але здійснити це важко: потрібна техніка і пальне, а це — немалі кошти. Незважаючи на те, що казначейство не проплачує наші рахунки, ми все-таки знайшли рішення, адже "затягувати" далі не можна! Люди весь час скаржаться на підтоплені підвали, на просідання і тріскання будинків, бо річка настільки замулилася і заросла очеретом, що почала виходити з берегів, перетворюється на болото.

Міській раді згодилися допомогти небайдужі люди. Зокрема, керівництво підприємства "Моноліт", яке надало техніку для розчищення річки. Я щиро вдячний за таку допомогу!

Пальне теж збирали усім миром… Місцеві підприємці відгукнулися на моє прохання і завдяки їм вже вдалося зібрати 500 літрів дизпального. Дякую вам за ваш вклад у розвиток міста!

Допоміг і народний депутат Володимир Бандуров. На 23 червня вже виділено 1000 літрів дизпального.

— Звідки бере початок Чекрак? Який відрізок річки буде розчищений?

— Взагалі запланували масштабну роботу — методом "народного будівництва" хочемо розчистити річку аж до джерел, де узимку на Водохреща збираються наші городяни. Приберемо весь очерет, заглибимо її, вода буде чиста… Місцеві жителі зможуть тримати гусей і качок, а любителі рибалки — ловити рибу, але тільки на вудку! — суворо зауважив мер. — Річка ж починається за Василівкою, з "Ватутінських" ставків. Коли ж ставки пересихають, то джерела фактично і є початком річки Чекрак. Протягом 10-15 днів працюватиме техніка, а там подивимося, бо робота залежить від наявності пального. До того ж, від вул. Котовського річка перетинає городи василівчан, куди заїдемо тільки восени.

Розпочавши таку роботу, не можна зупинятися, і для цього нам дуже необхідне пальне. Тож звертаюся до всіх підприємців та фермерів Василівки, місцевих жителів, всіх, хто може допомогти у цій справі. За додатковою інформацією телефонуйте до міськради: 7-37-43 (мер), 7-26-68 (приймальна). Давайте разом зробимо наше місто кращим!

Анна Шаповалова

 

середа, 25 Червня 2014 15:36 | Переглядів: 931

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]