Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Петро Гончарук: «Для отримання допомоги вимушені переселенці мають пройти відповідну реєстрацію»

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук провів нараду щодо організації роботи з прийому та надання допомоги вимушеним переселенцям з Луганської та Донецької областей. - Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України обласний штаб з прийому вимушено переміщених осіб тепер функціонуватиме при Головному управлінні ДСНС України в Запорізькій області. Тому нам необхідно розробити механізм передачі справ до служби.

Крім того, слід максимально поширити інформацію про нове місце розташування штабу, а також контактні телефони, за якими мають звертатися вимушені переселенці. Украй важливо забезпечити роботу з реєстрації всіх прибулих, адже це необхідно для систематизації роботи з надання громадянам допомоги з боку влади, - зазначив Петро Гончарук.

Для того, щоб інформацію встигли поширити, обидва штаби продовжують працювати, у подальшому ж вимушені переселенці мають звертатися до Головного управління ДСНС України в Запорізькій області.

Станом на сьогодні, 25 червня, в області офіційно зареєстровано 2222 вимушених переселенців з Донецької та Луганської областей, а також 436 - з АР Крим. Наразі в області нараховується ще 340 вільних місць, перед поселенням місце тимчасового проживання людей перевіряється на відповідність умов проживання.

Найбільше вимушених переселенців проживають у Бердянському, Приморському районах, смт Кирилівка Якимівського району та в м.Запоріжжя.

За інформацією заступника міського голови м.Запоріжжя Валерія Еделєва, в обласному центрі їх розселяють у готелях МКП «Основаніє», у гуртожитках ПАТ «Запорізький завод зварювальних флюсів та скловиробів», Запорізького національного університету, на базі відпочинку «Металург» МК «Запоріжсталь» на о.Хортиця та на базі відпочинку «Реховоф» на Великому Лузі. Частина переселенців проживають у приватних квартирах, квартирах запоріжців.

- Наразі відпрацьовуються питання формування резервних місць для можливого розселення, а саме в санаторії-профілакторії ДОК «Чайка» ПАТ «Запоріжтрансформатор» та в будинку артистів готельного типу Запорізького державного цирку, - повідомив Валерій Еделєв.

Для вимушених переселенців у Жовтневому районному відділі в місті Запоріжжя управління Державної міграційної служби в Запорізькій області (вул.Українська, 4) працює фахівець, який займається оформленням необхідних документів.

Петро Гончарук повідомив, що на наступне засідання обласної ради буде винесено питання щодо виділення 4 млн. грн. на фінансування проживання та харчування вимушених переселенців. При цьому він наголосив, що кошти виділятимуться лише на тих осіб, які пройшли реєстрацію.

За словами начальника Головного управління ДСНС України в Запорізькій області Олексія Лепського, обласний штаб з прийому вимушених переселенців функціонуватиме на базі консультаційного центру управління, який розташований на вул.Грязнова, 65 (перший поверх). Крім того, громадяни можуть звернутися до штабу за телефоном 787-94-31, або зателефонувавши на безкоштовні номери 101 та 112, з яких їх переключать на обласний штаб.

За інформацією обласної організації Товариства Червоного Хреста, наразі триває збір речей, необхідних для вимушених переселенців. Мова йде, перш за все, про продукти харчування тривалого зберігання (каші, консерви, цукор, тушівка тощо), засоби особистої гігієни та постільну білизну. Для того, щоб передати речі, необхідно звернутися до Червоного Хреста за телефоном 764-28-92 або під’їхати за адресою вул.Горького, 4а (цілодобово).

 Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

четвер, 26 Червня 2014 08:00 | Переглядів: 473

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]