Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

На Хортиці - прем’єра нового ландшафтного театралізованого дійства за мотивами опери «Запорожець за Дунаєм»

27 червня в рамках святкових заходів до Дня Конституції України за підтримки Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації відбудеться презентація спільного творчого проекту Запорізької обласної філармонії та Національного заповідника «Хортиця» - ландшафтного театралізованого дійства за мотивами опери Семена Гулака-Артемовського «Запорожець за Дунаєм». овторність цього проекту полягає в поєднанні музичного матеріалу самої опери з сучасними вимогами до видовищних проектів, оригінальних технічних рішень та режисерських знахідок.

До створення вистави залучені колективи та солісти філармонії та запрошені провідні оперні виконавці з Дніпропетровська. Всього на сценічному майданчику водночас буде виступати близько 150 учасників, серед яких музична візитівка Запорізького краю - академічний симфонічний оркестр у повному складі (80 чол.) під керівництвом народного артиста України В’ячеслава Реді; єдиний в області професійний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці» (50 чол.), керівник - заслужений діяч мистецтв України Лілія Гринь та ансамбль бандуристів. Також у виставі візьмуть участь такі мистецькі колективи: етно-фольк дует «Жайворонки»; кінний театр «Запорозькі козаки»; вихованці дитячо-юнацької спортивної школи «Спас»; учасники муніципального театру танцю; кафедра театрального мистецтва ЗНУ; волонтерська група Angels.

Автор сценарію та режисер-постановник дійства - заслужений діяч мистецтв України Анатолій Галімон та художник-постановник - заслужений діяч мистецтв України Валентин Слонов.

Однією з головних складових мистецького проекту є саме місце, де буде відбуватись вистава - історико –культурний комплекс «Запорізька Січ» Національного заповідника «Хортиця» з унікальною архітектурою, яка під час вистави перетвориться в театр під відкритим небом.

Сьогодні, як ніколи, актуальними й важливими для нас є теми, пов’язані з історією та звичаями нашого народу, тема любові до рідної землі та почуття патріотизму.

І в цьому вистава «Запорожець за Дунаєм» стане живою енциклопедією історії козацтва. Музичний та драматичний матеріал насичений яскравими образами та сценами життя козаків, з їх буднями та святами, а головне - любов’ю до рідної України.

Вперше в Україні вітчизняна опера пролунає під відкритим небом, на славетному острові Хортиця та берегах великого Дніпра.

Тривалість вистави 1година 20 хвилин.

 Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

четвер, 26 Червня 2014 13:45 | Переглядів: 444

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]