Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

ЛІЦЕЙ — У СЕРЦІ НАЗАВЖДИ!

"Сезон випускних" не закінчується: починаючи з травня, школи, гімназії, коледжі вручали школярам та студентам атестати і дипломи, а днями, у переддень Дня Конституції, у велике життя випустив своїх учнів й Дніпрорудненський професійний ліцей (ДПЛ) — нове покоління, яке творитиме майбутнє країни. Про те, що у ліцеї свято, розумієш, увійшовши до вітальні закладу. Святкова метушня, останні хвилини підготовки, вчителі та учні привітно зустрічають гостей.

А тут атмосфера ще більш вражаюча: квіти, кульки, гарні і щасливі ліцеїсти та їх викладачі в очікуванні свята.Цього дня ліцей випускав дві групи (60 осіб) зі спеціальностей "машиніст електровоза" та "оператор комп'ютерного набору". Іншими словами, група дівчат та група хлопців. Хоч вони й обрали різні професії та ходили на різні заняття, це не стало на заваді їх дружбі, тож розумієш: ліцей — це велика і дружня родина! Тут своя атмосфера, особливе відчуття згуртованості та учнівського життя — результат наполегливої праці педагогічного колективу, умілого керівника закладу та самих вихованців.

Цьогорічний випуск залишив по собі тільки приємні спогади у серцях класних керівників четвертої («оператори комп'ютерного набору») та сьомої («машиністи електровоза») груп — Євгенії Нікітіної та Ольги Торохтій, а також у майстрів виробничого навчання Ніни Каплі та Любові Чернової. Кожен виступ святкового концерту хвилював їх не менше самих випускників, а на очах були сльози, бо учні стали їм як рідні діти. Нелегко їх відпускати у майбуття.

З щирими вітаннями та напутнім словом до випускників звернулися директор ліцею Сергій Осипенко, секретар Дніпрорудненської міської ради Ірина Ручка, гості з Мелітопольського інституту державного та муніципального управління Класичного приватного університету, викладачі ліцею, батьки.

— Для мене цей випуск особливий, близький,— сказав Сергій Миколайович. — Ці прекрасні дівчата та мужні хлопці, а кілька років тому ще діти, прийшли до ліцею у той час, коли я починав директорувати. Тож ми вчилися разом!

А далі: відзначення кращих учнів випуску 2014 — відмінників, урочисте вручення дипломів, грамот і подяк. Між привітаннями та урочистостями — задушевні виступи вихованців, талановитих випускників, вчителів, які дарували неймовірні емоції і не залишили у залі байдужих! Це і авторські пісні, вальс, танки, вірші…

На сьогодні у Дніпрорудненському професійному ліцеї навчаються 475 учнів з різних куточків України. За поточний навчальний рік за-клад випустив 180 фахівців робітничих професій і ласкаво запрошує нових учнів отримати якісну освіту, нових друзів, стати невід'ємною частиною своєї родини.

Після концерту випускники, їх шановані класні керівники, вчителі та директор сфотографувалися на згадку, аби ніколи не забути цих прекрасних учнівських років, друзів, педагогів, рідний ліцей. І наостанок усім дружнім гуртом розділили смачний і духмяний коровай як символ єдності і добра, та від усього серця побажали один одному тільки найкращого у житті.

Сьогодні молодь має найважливіше право — право на освіту. Сподіваємося, що й інші права, які гарантує Основний Закон України — Конституція, — забезпечать їм набагато більші можливості для щасливого життя.

Анна ШАПОВАЛОВА

 

четвер, 26 Червня 2014 14:33 | Переглядів: 492

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]