Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Відбулась чергова сесія Запорізької обласної ради

Сьогодні голова районної ради Денис Калінін взяв участь у пленарному засіданні 36-ї сесії Запорізької обласної ради. Провів сесію голова Запорізької облради Віктор Межейко. В сесійній залі також працювали перший заступник голови облради Світлана Абдурахманова, голова облдержадміністрації Валерій Баранов, народні депутати України Олександр Дудка, Сергій Кальцев, Ярослав Сухий.

До початку розгляду питань порядку денного головуючий запропонував висловити співчуття рідним та близьким загиблих у гарячих точках на Сході України. Депутати вшанували українських військових, які стали жертвами терористів, хвилиною мовчання.

За традицією, в присутності депутатів та керівників структурних підрозділів обласної влади були відзначені кращі працівники регіону. Почесні грамоти та пам’ятні подарунки отримали лікарі, освітяни, промисловці, аграрії та працівники органів місцевого самоврядування.

У ході тридцять шостої сесії обласної ради депутати затвердили Комплексну програму житлового будівництва в Запорізькій області на 2014 рік, розроблену Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва ОДА.

Її буде реалізовано протягом поточного року, вона виконується в один етап.

Програма є концептуальною, тож не потребує фінансування. Її очікувані результати - введення в експлуатацію 146 тис. кв. метрів житла. Також передбачено здійснення аналізу стану виконання комплексної програми житлового будівництва за 2012 рік, обґрунтування шляхів і засобів розв’язання проблем розвитку житлового будівництва на 2014 рік.

Нагадаємо, наразі в області діють цільова регіональна програма «Сільське подвір’я» («Власний дім»), обласна програма «Молодій запорізькій родині – доступне житло» на 2013-2017 роки, регіональна програма будівництва (придбання) доступного житла в Запорізькій області на 2010-2017 роки, обласна програма з надання цільової фінансової підтримки громадянам на первинний внесок для отримання іпотечних житлових кредитів області.

Загальні обсяги інвестицій у житлові будівлі на 2014 рік в області з різних джерел фінансування складають 476,8 млн. грн.

Затверджено звіт про стан виконання регіональної програми підвищення енергоефективності Запорізької області на 2010-2015 роки, який представив директор Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Євген Семечаєвський.

Економічний ефект від упровадження енергоефективних заходів у 2013 році склав 457 млн. грн.

Їх виконання забезпечено за рахунок власних коштів підприємств (у промисловій галузі), місцевих бюджетів, субвенцій державного бюджету та інших джерел фінансування.

Так, з червня 2013 року за рахунок використання вторинних енергоресурсів (доменного газу) ВАТ «ЗМК «Запоріжсталь» забезпечено гарячим водопостачанням населення Орджонікідзевського (383 житлові будинки) та Ленінського (327 житлових будинків) районів Запоріжжя. Скорочення споживання природного газу склало 5 млн. м³.

Крім того, навесні минулого року після реконструкції на аглофабриці комбінату відбулося відкриття агломашини № 1 з установкою високотехнологічного електрофільтра, що дозволить підприємству зменшити викиди забруднюючих речовин в атмосферу майже на 10 %.

На ПАТ «Запоріжкокс» планується будівництво установки третього турбогенератора, що забезпечить підприємство власною електроенергією на 100 %. А Запорізьким заводом феросплавів розробляється проект передачі надлишкового тепла концерну «Міські тепломережі».

Впроваджуючи заходи з удосконалення розрахункового та технічного обліку електроенергії, ВАТ «Запоріжжяобленерго» зекономило 8 млн. кВт. електричної енергії. Силами ПАТ «Запоріжгаз» та ВАТ «Мелітопольгаз» встановлено понад 8 тис. лічильників природного газу в багатоквартирних та приватних будинках.

Енергозберігаючі технології за рахунок вирощування сільськогосподарських культур постійно впроваджуються й у фермерських господарствах області, здійснюється оптимізація електроспоживчого обладнання (заміна потужних електродвигунів, силових трансформаторів, застосування енергозберігаючого обладнання тощо). Економічний ефект від упровадження цих технологій склав 24,874 млн. грн.

В установах та організаціях бюджетної сфери також спостерігається зменшення рівня споживання енергоресурсів завдяки використанню таких енергоефективних заходів як реконструкція системи опалення, установка енергозберігаючого обладнання, перехід на альтернативні джерела енергії, термомодернізація бюджетних закладів.

У рамках регіональної програми енергоефективні технології активно впроваджуються й підприємствами житлово-комунального господарства області. Так, Запорізьким концерном «Міські тепломережі» здійснено ремонт теплоізоляції теплових мереж опалення та гарячого водопостачання з використанням новітніх ізоляційних матеріалів. За рахунок грантів Фонду східноєвропейського партнерства концерном реалізується проект «Встановлення індивідуальних теплових пунктів у м. Запоріжжя».

Значна увага приділяється розвитку альтернативної енергетики. На сьогодні в регіоні працює 32 котельні на альтернативних видах палива - відходах деревини та сільського господарства, лузги соняшника, пелетах, брикетах тощо.

За підтримки облдержадміністрації та за рахунок коштів інвесторів триває реалізація проектів з будівництва парків вітрових електростанцій на територіях Приазовського, Приморського, Мелітопольського та Бердянського районів, а також сонячних електростанцій на територіях м. Приморськ, Приморського та Токмацького районів.

В області розпочато дегазифікацію полігонів твердих побутових відходів. Три проекти реалізуються в Бердянську, Мелітополі та Енергодарі. Цього року будуть збудовані газопоршневі станції та на безоплатній основі передані на баланс міських рад. Отриману електроенергію використовуватимуть на власні потреби комунальні підприємства цих міст.

Під час тридцять шостої сесії Запорізької обласної ради шостого скликання депутати затвердили звіт директора Департаменту соціального захисту населення Ігоря Мещана «Про хід виконання обласної програми соціального захисту бездомних громадян, осіб, звільнених з місць позбавлення волі, та осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах, на 2013-2017 роки».

В 2013 році з обласного бюджету на її виконання виділено 474 тис.грн.

У регіоні з початку року функціонують 13 центрів та служб обліку бездомних громадян та осіб, звільнених з місць позбавлення волі, які втратили соціальні зв'язки: в Запоріжжі, Бердянську, Токмаку, Енергодарі, Мелітополі, а також у Вільнянському, Пологівському, Василівському, Бердянському, Токмацькому, Куйбишевському, Чернігівському та Якимівському районах. Ці установи здійснюють реєстрацію бездомних громадян, сприяють отриманню медичної допомоги, забезпеченню гуманітарним одягом тощо.

З метою своєчасного виявлення та організації надання екстреної допомоги безпритульним особам в області діють 44 патрульні бригади, які здійснюють соціальну роботу, в тому числі й у нічний час. Також створені та діють 58 регіональних "гарячих ліній".

Протягом 2013 року стабільно працювали банки одягу в 26 районах області, де бездомними отримано понад 27 тис. одиниць одягу та взуття; надано натуральну (миючі засоби, перев’язувальний матеріал, продукти харчування) та грошову допомогу.

Минулої весни в холодну пору організовано безперебійне гаряче харчування безпритульних та громадян, які опинилися в скрутних життєвих обставинах: у чотирьох пунктах м. Запоріжжя, а також в Оріхівському, Приморському та Якимівському районах.

Регулярно видавались продуктові та санітарно-гігієнічні набори тим, хто вперше захворів на туберкульоз з метою мотивації їх до лікування. Протитуберкульозною службою області взято на облік 35 хворих без постійного місця проживання із вперше діагностованою хворобою. 191 особа пролікована в протитуберкульозних стаціонарах області, 144 хворих після виписки зі стаціонару отримували лікування в амбулаторних умовах.

На сьогодні в містах та районах регіону створено спостережні комісії, члени яких відвідують установи кримінально-виконавчої системи області та за підсумками своїх зустрічей надають керівництву закладів певні рекомендації. За сприяння спостережних комісій проведено понад 100 соціально-виховних заходів, надано допомогу в підготовці до звільнення майже 300 засудженим.

Протягом поточного року зареєстровано місце проживання 1848 осіб, які звільнилися з місць позбавлення волі, їм видано 68 паспортів. За соціальними закладами зареєстровано 146 бездомних громадян, у тому числі 10, які звільнились з місць позбавлення волі. Особам цієї категорії видано 47 паспортів.

Професійно-технічні навчальні заклади області забезпечують професійну підготовку безробітних та осіб, звільнених з місць позбавлення волі, за направленням органів державної служби зайнятості, де вони опановують конкурентоспроможні на ринку праці професії.

Крім того, в установах виконання покарань функціонують навчальні центри, в яких засуджені отримують професійну освіту. Торік 1135 осіб, які відбувають покарання, отримали свідоцтво про присвоєння робітничої кваліфікації.

Для людей похилого віку, інвалідів першої та другої групи, дітей-інвалідів функціонує 11 будинків-інтернатів, що розраховані на 2807 місць. Протягом 2013 року до будинків-інтернатів направлено 10 осіб без визначеного місця проживання.

Територіальними службами в справах дітей трьох неповнолітніх, звільнених з місць позбавлення волі, влаштовано до закладів соціального захисту дітей, двом надано допомогу у влаштуванні на навчання.

В регіоні триває розвиток волонтерського руху. На базі 15 центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді діють спеціалізовані формування «Школа волонтерів», де з молоддю, студентами та іншими категоріями громадян проводиться навчання та підготовка волонтерів для реалізації соціальних програм.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

четвер, 26 Червня 2014 16:03 | Переглядів: 676

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]