Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

До Запорізької області прибули понад 3 тисячі вимушених переселенців

Станом на сьогодні, 1 липня, до Запорізької області прибули 3003 вимушених переселенці, з них 2567 – із зони проведення антитерористичної операції (Донецької та Луганської областей), 436 – з тимчасово окупованої території - Автономної республіки Крим.

Про це повідомили в регіональному штабі з питань соціального забезпечення та тимчасового розміщення сімей та переселенців із зони проведення АТО, який функціонує на базі консультаційного центру Головного управління ДСНС України в Запорізькій області.

Так, за останні чотири дні, з 26 червня, до нашої області приїхали 295 вимушених переселенців з Донбасу, які звернулися до обласного штабу. Всім їм надано необхідну допомогу щодо розселення, харчування, вирішення наявних проблем тощо.

Нагадаємо, минулого четверга під час засідання сесії обласної ради депутати прийняли рішення про виділення 4 млн. грн. на допомогу вимушеним переселенцям з Донецької та Луганської областей, а також Автономної республіки Крим, які тимчасово проживають на території Запорізької області. Ці кошти призначені для забезпечення їх проживання та харчування, на оплату енергоносіїв у розрахунку до 200 грн. на добу. За розрахунками, виділених з обласного бюджету коштів вистачить на найближчі три місяці.

З минулого тижня регіональний штаб з питань соціального забезпечення та тимчасового розміщення сімей та переселенців із зони проведення АТО функціонує при Головному управлінні ДСНС України в Запорізькій області, який розташований на вул.Грязнова, 65 (перший поверх). Також громадяни можуть звернутися до штабу за телефоном 787-94-31, або зателефонувавши на безкоштовні номери 101 та 112, з яких їх переключать на обласний штаб.

З 30 червня в штабі працюють психологи-волонтери. Завдання психолога в роботі з вимушеними переселенцями – це насамперед визначення категорії людей, які потребують термінової психологічної допомоги після отриманих психологічних травм. У людей виявляються гострі психоемоційні розлади, вони знаходяться у стані депресії, мають дезадаптацію поведінки. Для проведення поглибленої психокорекційної роботи з постраждалими в регіональному штабі працюють 38 фахівців-волонтерів із Запорізької психологічної кризової служби з багаторічним досвідом надання психологічної допомоги. Вони добровільно намагаються вирішити проблемні питання людей, постраждалих від ситуації на Сході України.

 

Довідкова інформація:

Від початку антитерористичної операції з території Донецької та Луганської областей, станом на ранок 30 червня, силами Міжвідомчого координаційного штабу до інших регіонів України переміщено та розселено 25 тис. 307 громадян України. Серед відселених: дітей – 10 тис. 155, інвалідів та осіб похилого віку – 3 тис. 39. Найбільше громадян на даний момент розміщено в Києві, Київській, Запорізькій, Харківській, Одеській та Дніпропетровській областях.

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

вівторок, 01 Липня 2014 13:11 | Переглядів: 457

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]