Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Валерій Баранов: «Нам разом треба повертати справжнє місцеве самоврядування»

У прес-центрі «Журналіст» відбулося засідання круглого столу «Політика та децентралізація. Розширення повноважень органів місцевого самоврядування. Громадський контроль за органами місцевого самоврядування», організоване Інститутом демократії ім. Пилипа Орлика та обласною організацією спілки журналістів України.

У дискусії взяли участь радник Президента України Анатолій Матвієнко, голова обласної державної адміністрації Валерій Баранов, медіа-експерти та громадські діячі.

Мова йшла, зокрема, про розширення повноважень органів місцевого самоврядування.

- Державна влада, місцеве самоврядування і народ – це три суб’єкти організації влади, а децентралізація – це передача влади від одного суб’єкта до іншого, зокрема народу, - зазначив Анатолій Матвієнко.

Валерій Баранов зауважив у свою чергу, що проект змін до Конституції України – лише перший крок і попереду чекає наполеглива праця в даному напрямку.

- Нам разом з вами необхідно в рамках прийнятої концепції повністю повертати справжнє місцеве самоврядування. В дійсності, місцеве самоуправління в нас було лише в містах обласного значення і більше ніде, - наголосив голова ОДА.

Валерій Баранов також підкреслив необхідність зменшення чисельності депутатів рад усіх рівнів, а також окреслив перспективи нового бюджетного кодексу.

- Очікується, що формування бюджету 2015 року відбудеться за новим бюджетним кодексом, головне досягнення якого – формування власної доходної бази, яка суттєво збільшить наші фінансові можливості, - ззанчив Валерій Баранов.

 

 Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

четвер, 03 Липня 2014 15:48 | Переглядів: 468

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]