Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Головна мета — стабільне епізоотичне благополуччя

Минулої п’ятниці представники ветеринарної медицини області зібралися на засідання колегії, де підбивали підсумки роботи служби ветеринарної медицини за 2011 рік та визначали задачі на 2012. Колегія відбулася на базі Василівської райдержадміністрації. Понад 200 чоловік зібралося в залі. У роботі колегії взяли участь: перший заступник голови РДА Михайло Солопов, заступник директора ДНДІ лабораторної діагностики та ВСЕ Юлія Новожицька, начальники та спеціалісти районних та міських управлінь, лікарень ветеринарної медицини, спеціалісти обласних установ державної ветеринарної медицини, головні лікарі ветеринарної медицини сільгосппідприємств, ветеринарні спеціалісти відомчої ветеринарної служби.

Відкрила колегію начальник головного управління ветеринарної медицини в Запорізькій області Валентина Стулова, яка, перш за все, запросила до слова керівництво району. Перший заступник голови РДА М. Солопов привітав присутніх і коротко розповів про життєдіяльність Василівщини та подякував представникам ветеринарної служби за плідну роботу задля забезпечення стабільного епізоотичного благополуччя та продовольчої безпеки на ввірених територіях .

Далі заступник начальника головного управління ветеринарної медицини в Запорізькій області Сергій Дегтяренко детально розповів про епізоотичну ситуацію в області, в Україні, та про виконання плану протиепізоотичних заходів у 2011р. Особливий акцент доповідач зробив на подальшій співпраці з органами місцевої, районної влади, аби залучати їх для прийняття відповідних програм, спрямованих на закупівлю вакцин, та їх фінансування.

Загалом, аналізуючи роботу державної служби ветеринарної медицини області, треба відзначити, що на сьогодні під її контролем знаходиться 2535 об’єктів. Державний контроль та нагляд здійснюють 184 інспектори ветеринарної медицини. У 2011 році проінспектовано 3507 об’єктів (для порівняння у 2010 — 2894). З цього приводу відзначено роботу спеціалістів Василівського, Веселівського, Вільнянського та Михайлівського районів. За результатами проведених перевірок, в порядку ст. 107 адміністративного кодексу України притягнено до відповідальності 2617 посадових осіб і громадян на суму понад 230 тисяч. Серед районних управлінь найвищий показник з притягнення до адмінвідповідальності складає у Василівському, Вільнянському, Приазовському та Михайлівському районах.

Наголошувалося і на проблемі вилучення із обігу неякісної продукції. Діючи згідно із законом, представники контролюючої служби повинні заздалегідь попереджати про перевірку. А це лише на руку нечесним підприємцям, які мають час, аби «приховати» неякісний товар. Вихід з цієї ситуації — внесення змін до відповідного Закону України та співпраця з правоохоронними органами для проведення позапланових перевірок без попереджень.

Не залишилися поза увагою і питання ветсанконтролю на ринках. Нині під контролем держслужби ветмедицини області 55 ринків. Скрізь діють лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи. Всього за минулий рік проведено понад 1 млн.328 тис. експертиз. Заборонено до реалізації 12 туш свинини та яловичини, понад 10 тонн молокопродуктів, 3008 тонн рибопродуктів, 38565 тонн овочів та фруктів, 310 тис. яєць.

Також увагу присутніх звернули на проблему кадрового забезпечення офіційними лікарями переробних підприємств у повному обсязі. На сьогодні в області працює лише 37 офіційних лікарів ветеринарної медицині , на інших підприємствах нагляд і контроль здійснюють закріплені спеціалісти.

В цілому ж на колегії розглянули 18 питань черги денної. Доповідачі ділилися досвідом роботи державних районних лабораторій ветеринарної медицини, говорили про стан лікувально-профілактичної роботи, обговорювали досвід інших колег з проведення ветеринарно-санітарної експертизи продукції тощо.

Завершили засідання врученням Почесних грамот кращим працівникам служби ветеринарної медицини.

За матеріалами газети «НТ»

 

 

понеділок, 06 Лютого 2012 19:55 | Переглядів: 1207

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]