Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Відбулися зустрічі з обговорення змін до Конституції України

В районі продовжується проведення обговорення змін до Конституції України з представниками громадськості, населення, політичних сил та громадських організацій. Відбулася чергові зустрічі з колективом працівників районного центру зайнятості населення, а також, з представниками політичних партій та громадських організацій, що діють на території району.

В проведенні зустрічей взяли участь: начальник управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації Олександр Зубченко, голова райдержадміністрації Сергій Джуган, керівник апарату райдержадміністрації Андрій Холоша.

«Головним питанням в запропонованих змінах до Основного Закону країни є максимальне наближення до людей практичного вирішення всіх питань, проведення децентралізації влади з урахуванням фінансової підтримки та надання можливості заробити власні бюджетні кошти», - наголосив Олександр Сергійович Зубченко. Далі він докладно поінформував учасників зустрічей з основними напрямками запропонованих змін, зокрема в формуванні місцевих громад, муніципальної міліції, напрямками надання системи можливостей збільшення місцевих бюджетів шляхом збільшення відрахувань з податкових зборів та інше.

Голова райдержадміністрації Сергій Джуган наголосив на широкому обговоренні проекту змін на території району, залученні місцевих громад до процесу ознайомлення з проектом Закону України «Про внесення змін до Конституції України». Ще раз докладно роз’яснив суть децентралізації влади – максимальної передачі на місця повноважень і фінансових інструментів для реалізації цих повноважень, чіткого розмежування функцій між органами місцевого самоврядування і органами виконавчої влади, визначення механізмів відповідальності органів місцевого самоврядування перед виборцями і перед державою.

Після уважного прослуховування наданої інформації щодо запропонованих змін відбулося активне обговорення, надання пропозицій і постановки питань. Особливий інтерес громадян викликали положення в частині реформування місцевого самоврядування, шляхів формування місцевих бюджетів, надання преференцій для учасників процесу, реформування місцевих райдержадміністрацій, щодо функцій і роботи прокуратури. Одним з піднятих питань було питання куди безпосередньо направляти пропозиції щодо змін і наявність сайтів з цього питання в соціальній мережі.

Загалом учасники зустрічей підтримали необхідність внесення змін до Конституції країни, особливо в частині внесення змін щодо децентралізації влади, передачі владних повноважень на місця.

Також учасники зустрічей були ознайомлені з програмними завданнями, які озвучив в своїй інавгураційній промові Президент України Петро Порошенко. Всі згодились в одному, головному –зміни можливо провести і досягти значних успіхів, тільки при умові досягнення миру і спокою на території країни.

 

 

 

вівторок, 08 Липня 2014 10:41 | Переглядів: 430

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]