Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Комунальні аптеки забезпечать бюджетні лікарні медикаментами за найнижчими цінами

Проблему щодо розміщення великої кількості приватних аптечних пунктів у бюджетних лікувально-профілактичних закладах обговорили учасники координаційної ради з проблемних питань системи охорони здоров'я області, яка відбулася під керівництвом голови облдержадміністрації Валерія Баранова.

Директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Наталія Мотовиця наголосила, що проблемою на сьогодні є не лиша велика кількість розміщених комерційних міні-аптек у лікарнях, а й завищені ціни на медикаменти в них. Крім того, в договорах оренди взагалі відсутні пропозиції орендаря щодо зменшення граничних розмірів націнок на лікарські засоби та вироби медичного призначення в аптечній мережі.

- Передусім ми маємо розвивати мережу аптечних пунктів обласного комунального підприємства „Фармація” та міського - „Примула”, що дозволить контрольовано здійснювати відшкодування вартості лікарських засобів, визначених пілотним проектом для лікування хворих на гіпертонію, а в подальшому – цукрознижуючих препаратів. Через комунальні аптечні пункти стане можливим забезпечення бюджетних лікарень медикаментами за найнижчими цінами. Тому, як тільки терміни договорів оренди з приватними аптеками закінчаться, вони звільнять займані приміщення, - зазначила посадовець.

Принциповим також визначено питання неможливості одночасного здійнення лікарської практики та ведення бізнесу. Більшість учасників засідання наголосили на тому, що лікар повинен лікувати, а не займатися просуванням свого бізнесу в тому закладі, де він працює.

За підсумками наради вирішено опрацювати перелік напрямків використання вільних приміщень у бюджетних лікувально-профілактичних закладах, визначити для кожної окремої лікарні оптимальну кількість аптечних пунктів, а також їдалень, банківських терміналів, банкоматів, діагностичного обладнання тощо.

В договорах оренди рекомендовано окремими позиціями передбачати: граничні розміри націнок в аптечних пунктах на лікарські засоби та вироби медичного призначення; кількість безкоштовних обстежень на діагностичному обладнанні в орендованих приміщеннях; кількість безкоштовних лабораторних досліджень (для обстеження соціально незахищених пацієнтів).

 Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

 

 

п'ятниця, 11 Липня 2014 11:21 | Переглядів: 429

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]