Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Керівництво Запорізької облради пропонує інвесторам допомогти у відновленні унікального дитячого протитуберкульозного санаторію на Бердянській косі

В Запорізькій обласній раді вирішували подальшу долю Бердянського обласного дитячого протитуберкульозного санаторію. Розташований на самому березі Азовського моря, санаторій фактично перестав функціонувати за своєю статутною діяльністю ще з 2006 року. Бо внаслідок розмиву берегової лінії його будівлі настільки постраждали від водяної стихії, що нерухоме майно перетворилося на аварійне і не придатне до подальшої експлуатації.

До того ж, були зруйновані під’їзні шляхи до території санаторію, повністю розрушилась каналізаційна та водопровідна системи. Враховуючи, що Бердянський обласний дитячий протитуберкульозний санаторій входить до складу об'єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Запорізької області, голова Запорізької облради Віктор Межейко доручив спеціалістам управління з питань спільної власності територіальних громад розібратися, чому за період 2006-2013 років з обласного бюджету на утримання «мертвого» санаторію витрачено 2,6 млн. грн..

- Ми витрачаємо мільйони бюджетних коштів на заробітну плату, оплату комунальних послуг тощо, не маючи при цьому ніякого зиску, - сказав віктор Межейко і запропонував фахівцям негайно розробити «дорожню карту» щодо подальшої долі санаторію.

У обговоренні цього важливого питання взяли участь перший заступник голови Запорізької облради Світлана Абдурахманова, начальник управління з питань спільної власності територіальних громад Євген Монько, голова постійної комісії з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад області та житлово-комунального господарства облради Лариса Мефьодова, голова постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства облради Наталія Авраменко, директор департаменту охорони здоров`я Запорізької ОДА Наталія Мотовиця, представниця громадськості Юлія Дєткова. Керівник депутатського корпусу Віктор Межейко наголосив, що сьогодні найголовніше – прийняти правильне управлінське рішення. Серед пропозицій, які звучали під час обговорення подальшої долі дитячого протитуберкульозного санаторію на Бердянській косі, були такі: виділити кошти з обласного бюджету для відновлення функціонування санаторію, залучити інвесторів для відновлення функціонування санаторію, передати в оренду нерухоме майно та земельну ділянку загальною площею 2,2144 га або здійснити продаж майна.

Голова Запорізької облради Віктор Межейко висловив свою категоричну позицію щодо можливого продажу об’єкту:

- Не відкрию таємниці: всі ми, наші діти живемо в еколологічно складних умовах. Тому ми не маємо права втрачати таку чудову територію в курортній зоні, на березі Азовського моря. Тим більше, що Запорізька область має нагальну потребу в дитячому санаторії саме такого профілю, з акцентом на лікування хвороб дихальних шляхів. Тому сьогодні наше завдання – шукати інвестора і разом відбудовувати цей лікувальних заклад.

Слушну пропозицію внесла голова постійної комісії з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад області та житлово-комунального господарства Лариса Мефьодова. Депутат запропонувала підготувати інвестиційний проект, який би задовольняв обидві сторони – і потенційного інвестора, і громаду Запорізького краю.

Протокольно голова Запорізької облради Віктор Межейко доручив управлінню з питань спільної власності територіальних громад виконавчого апарату розробити механізми залучення інвестора.

Остаточне рішення буде прийнято під час обговорення питання з депутатами облради та громадськістю.

 

п'ятниця, 11 Липня 2014 11:42 | Переглядів: 620

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]