Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Процес приватизації гуртожитків у регіоні потребує пожвавлення

В облдержадміністрації відбулося засідання обласної комісії з питань розв’язання проблемних питань мешканців гуртожитків, яке провів директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Максим Шахов.

Заступник директора Департаменту Костянтин Кувайцев поінформував, що остання редакція Закону України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків» передбачає обов’язкову передачу у власність територіальних громад гуртожитків, що увійшли до статутних капіталів колишніх державних або комунальних підприємств, установ та організацій. На сьогодні в області нараховується 45 таких гуртожитків, у яких проживає близкьо 8 тисяч мешканців.

Учасники засідання також розглянули питання реалізації мешканцями гуртожитків, що вже передані у власність територіальних громад, права на приватизацію займаних приміщень. Таких гуртожитків у регіоні 131, мешканцям 123 з них уже надано право на приватизацію. Однак процес розпочався лише в 59 гуртожитках. Найгірші стан справ у Запоріжжі та Енергодарі.

- У Запоріжжі мешканці лише одного з 56 гуртожитків розпочали приватизацію своїх кімнат, а приватизували помешкання лише 58 громадян. В Енергодарі ж приватизовано лише 10% приміщень. Позитивну динаміку ми бачимо лише в Бердянську, Мелітополі, Токмаку та у Василівському районі. Треба негайно активізувати роботу в цьому напрямку, - зазначив Костянтин Кувайцев.

За підсумками наради органам місцевого самоврядування рекомендовано прискорити роботу з прийняття у власність територіальних громад гуртожитків, забезпечити видачу їх мешканцям ордерів установленого зразка; сприяти в оформленні виявлених під час інвентаризації самовільно виконаних перепланувань; провести переговори з керівниками акціонерних товариств, до статутних капіталів яких включені гуртожитки, щодо можливості безоплатної передачі таких гуртожитків у власність територіальних громад.

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

понеділок, 14 Липня 2014 10:00 | Переглядів: 418

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]