Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Голова облдержадміністрації винесе на урядовий рівень пропозиції щодо залучення інвесторів

Голова обласної державної адміністрації Валерій Баранов провів брифінг, на якому поінформував журналістів про оперативні підсумки розвитку економіки з початку року, роботу штабів з прийому вимушених переселенців.

- У нас уже розселено 3906 чоловік. Кожен день прибуває не менше ста переселенців. Як відомо, ми виділили з обласного бюджету 4 мільйони гривень на оплату їх проживання, і наразі шукаємо механізми виплати цих коштів, - щоб усе було прозоро й відповідало закону, щоб уникнути звинувачення прокурора. Адже проблема в тому, що до цього часу немає ніякого державного положення з цього приводу і ми маємо самі знайти механізм виплати. Найближчим часом його винайдемо та оприлюднимо, - пояснив посадовець.

Валерій Баранов також поділився планами. Зокрема, повідомив, що відбуває до столиці з робочою поїздкою, де планує зустрітися з Президентом та Прем’єр-міністром України для вирішення ряду важливих для регіону питань.

- Сподіваюся на зустріч з Президентом, щоб обговорити проблему кадрових призначень, яка на рівні області не розв’язується вже чотири місяці. Я не бачу іншого виходу, окрім як просити Президента втрутитись у цю процедуру, - зазначив очільник області.

Крім цього, Валерій Баранов звернеться до Адміністрації Президента за допомогою у створенні окремого короткого телефонного номера для збору пожертв запорізьким військовослужбовцям.

Голова облдержадміністрації також має намір зустрітися з Прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком для обговорення економічних питань, зокрема щодо залучення інвесторів.

Як зазначив очільник області, нагальним є надання державної гарантії іноземному інвестору для завершення будівництва мостів. Валерій Баранов розповів про зустріч з інвесторами "Морган Стенлі" і про офіційний лист з проханням створити механізм надання державних гарантій інвестору.

- Я виступлю також з ініціативою реанімації алюмінієвого комбінату, оскільки є механізм розв’язання проблеми, але рішення необхідно приймати на рівні уряду. Окрім цього, порушу питання щодо трансформаторного заводу, - повідомив голова облдержадміністрації.

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

вівторок, 15 Липня 2014 08:23 | Переглядів: 436

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]