Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Обласна дитяча лікарня отримала обладнання, яке дозволить зберегти зір недоношеним немовлятам

Обласна дитяча лікарня отримала обладнання для потреб офтальмологічного відділення, придбане за кошти, зібрані благодійним фондом «Щаслива дитина». Вартість лазерної установки, яка дозволить зберегти зір недоношеним немовлятам, - близько 460 тис. грн. Про це повідомила директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Наталія Мотовиця.

- Благодійний Фонд «Щаслива дитина» завдяки добровільним пожертвуванням жителів області придбав лазер IRIDEX IQ810. Обладнання розроблене для виконання традиційної фотокоагуляції і запатентованої фотокоагуляції з мінімальною потужністю. Для Запорізької області це унікальне обладнання, і тепер фахівці зможуть не лише своєчасно діагностувати ретинопатію, але й успішно її лікувати, повертаючи зір дітям, - зазначила Наталія Мотовиця.

За словами посадовця, діти, які народилися недоношеними і з недостатньою вагою, схильні до відшарування сітківки, що може призвести до повної сліпоти. За допомогою лазера лікарі зможуть запобігти відшаруванню сітківки і зберегти дитині зір.

Головний лікар Юрій Борзенко відзначив, що для роботи з лазером лікарі офтальмологічного профілю вже пройшли навчання у Національній дитячій спеціалізованій лікарні «Охматдит» і можуть працювати з цим апаратом. Наразі лікарі реєструють дітей, які потребують корекції зору новим обладнанням. На початку наступного тижня лазер буде включено в роботу, для операції вже підготовлено двоє малюків.

За словами директора благодійного фонду «Щаслива дитина» Альберта Павлова, у найближчих планах співпраці фонду та обласної дитячої лікарні - подальше дооснащення реанімації та оновлення рентген-апарату лікарні.

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

середа, 16 Липня 2014 14:17 | Переглядів: 449

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]