Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

СИЛЬНІ, СМІЛИВІ, КРАСИВІ ЛЮДИ ТРУДА ГІРНИЦЬКОГО

Серед відомих у світі залізорудних родовищ України Південно-Білозерське у Запорізькій області — на особливому рахунку: дві третини його запасів — багата руда, яка містить 60-66% заліза і значно краща за якістю не лише за руду Криворізького басейну, але й інших Європи. І видає на-гора цю руду колектив приватно-орендного підприємства «Запорізький залізорудний комбінат».

Комбінат — великий і славний колектив, де працюють поколіннями і сім’ями, де свято бережуть і примножують традиції, де накопичено багатий виробничий досвід. І сьогодні гірники підбивають підсумки роботи за перше півріччя. Вони радують: всі техніко-економічні показники виконані. Колектив шахти «Експлуатаційна» працював стабільно, видав на-гора понад 2,5 млн. тонн залізної руди, пройшов 4557 погонних метрів гірничих виробок. Успішно справився з поставленими завданнями і колектив шахти «Прохідницька». Високі результати роботи продемонстрували всі дільниці і цехи комбінату.

Сміливі, сильні фізично і духом люди працюють на підприємстві, яке є основою економічної складової Василівського краю. Вони — наша гордість! Ось і на цьому знімку Олени Машталяр гірники з дільниці №7 шахти «Прохідницька», колектив яких очолює Сергій Леонідович Лемешев. Вони просто красиві — ці люди дуже важкої праці, робоче місце яких на глибині мало не кілометр!

Залізорудний комбінат — це не просто шахти. Це фундамент прекрасного міста Дніпрорудне, його «батько» і годувальник. Не було б на карті України Дніпрорудного, якби не унікальна руда, не комбінат, якби не мужні і перспективні люди, які творять сьогодення і думають про майбутнє. Майже п’ять тисяч чоловік трудяться на комбінаті, і найважливішим своїм завданням керівництво підприємства, яке нещодавно очолив досвідчений металург-гірник Михайло Короленко, вважає турботу про людей, їх умови праці і відпочинку: вчасно виплачується гідна заробітна плата, дають позики на будівництво житла, є можливість відпочити на березі Азовського моря і у профілакторії...

— Наше завдання, спираючись на досягнуте, робити все, аби удосконалювати виробництво, добиватися більшого при менших затратах, — наголошує голова правління-генеральний директор підприємства Михайло Короленко. — Це головна складова роботи в умовах ринку. І я щиро вдячний всьому колективу за розуміння, сумлінність і відданість гірницькій професії. Сердечно вітаю всіх, хто сьогодні трудиться на комбі-наті, наших ветеранів, молодь, яка здобуває професію гірника у ліцеї і коледжі, з професійним святом. І горджуся тим, що руда, яку ми видобуваємо, користується великим попитом як в Україні, так і за її межами, а підприємство слугує прикладом для інших у питаннях технічного пере-оснащення і модернізації, екології і соціального партнерства. І навіть сьогодні, коли країна втягнута у бойові дії, а економіка переживає великі труднощі, Запорізький залізорудний комбінат, а з ним Дніпрорудне і Василівський район, — це острівець стабільності і благополуччя. Тож нехай так буде завжди. Миру всім, впевненості, щастя, міцного здоров’я і гірницької удачі!

З святом вас, мужні люди!

 

п'ятниця, 18 Липня 2014 14:50 | Переглядів: 480

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]