Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Відбулась нарада при голові районної ради

Сьогодні голова районної ради Денис Калінін провів нараду стосовно тих нововведень, які в рамках медичної реформи проводить адміністрація Центру первинної медико-санітарної допомоги. Оскільки дане питання викликало не аби який резонанс серед громадськості Василівки, то для знайдення компромісного рішення на нараду запросили представників громадськості, депутата обласної ради Олега Мниха,

головного лікаря Центру ПМСД Ігоря Джугана та головного лікаря ЦРЛ Валерія Сапу. Нагадаємо, що напередодні жителі райцентру, зокрема, мами дітей, разом з малечею прийшли до районної ради з вимогою переглянути рішення керівництва Центру ПМСД з приводу переведення фахівців дитячої поліклініки, що по вул. Радянська до будівлі амбулаторії загальної практики сімейної медицини (колишньої центральної поліклініки), що по вул. Лікарняній,5. Аргументували це тим, що для огляду і лікування дітлахів окреме приміщення набагато зручніше, ніж те, що пропонують їм зараз. А тому василівчанки наполягали на тому, аби залишили все, як було раніше.

Коментуючи свої дії, головний лікар Центру ПМСД Ігор Джуган відзначив:

— Згідно з вимогами, передбаченими медичною реформою, всі спеціалісти Центру ПМСД мають вести прийом в одному спеціалізованому приміщенні. Відтепер не буде окремо терапевтів, окремо педіатрів… Принцип сімейної медицини ґрунтується на тому, що до сімейного лікаря приходять і мами, і тата, і їхні діти. Я розумію, що, можливо, поки все не устаткувалося, виникли певні труднощі, але ж ми націлені на те, щоб врахувати всі плюси і мінуси і зробити так, аби задоволені були, у першу чергу, пацієнти.

Головний лікар наголосив, що кабінет здорової дитини і кабінет щеплень може залишиться у старому приміщенні дитячої лікарні, а педіатри прийом будуть вести на новому місці, щоб розділити потоки здорових дітей і хворих. Але представники громадськості не погодилися на таку пропозицію.

Депутат облради Олег Мних наголосив, що днями Верховна Рада призупинила медичну реформу. Тому сьогодні необхідно прийняти таке рішення, яке б повністю влаштовувало людей, адже медицина повинна бути направлена на покращення обслуговування пацієнтів.

Голова районної ради Денис Калінін також підкреслив, що саме для цього всі і зібралися за круглим столом, щоб знайти єдине вірне і об’єктивне рішення. А тому, враховуючи побажання місцевих жителів, все ж таки необхідно повністю забезпечити умови прийому дітей лікарями-педіатрами на базі старого приміщення дитячої поліклініки, а структури адміністрації Центру розмістити у тих вільних приміщеннях, які, на погляд керівництва, будуть для них зручнішими.

З таким рішенням погодилися всі учасники наради.

 

 

 

 

п'ятниця, 25 Липня 2014 16:13 | Переглядів: 535

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]