Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Звітування продовжується

Днями жителі Балківської та Малобілозерської рад зустрічалися з депутатами обласної ради С.В. Грачовим та К.В.Луценко, які звітували перед виборцями і разом з ними визначали пріоритети у планах на 2012-й рік. Підбиваючи підсумки зробленого на території Балківської сільради, С.В. Грачов підкреслив, що завдяки «атомним» коштам, які були залучені на дану територію, тут вдалося реалізувати чимало запланованих проектів.

Зокрема, проведено капремонт системи водопостачання, ремонт доріг. Суттєві зміни відчули навчальні заклади села. У школах замінено вікна, поремонтовані покрівлі.

К.В. Луценко додала, що досягти таких результатів у роботі вдалося тільки завдяки консолідованій роботі усіх гілок влади: від місцевого рівня до обласного. Відчувалася підтримка не лише керівництва, а й самого населення, існував двосторонній діалог, що дозволяло виявити проблемні питання, а головне знаходити шляхи їх вирішення. Катерина Василівна детально розповіла про перспективи розвитку агропромислової галузі і закликала усіх підприємців і особливо керівників базових підприємств на селі, активніше долучатися до вирішення соціальних проблем громад.

Обидва депутата наголосили, що і надалі будуть дотримуватися обраного принципу роботи — концентрувати грошові ресурси для реалізації конкретного проекту (об’єкту), доводити його виконання до завершення і лише потім братися за наступний.

Головним досягненням по Малобілозерській сільраді (і з цим повністю погодилася присутня аудиторія) вважають завершення газифікації села. Мало хто вірив, що блакитне благо прийде і до малобілозерчан, та реальні справи говорять самі за себе.

Під час діалогу з депутатами виявилося що для жителів Балок, як і для селян з Малої Білозерки, актуальним залишається питання вивезення сміття з території ради, проблема з водопостачання та освітлення вулиць.

Сергій Володимирович запевнив, що питання утилізації сміття давно опрацьовується фахівцями. На жаль, сьогодні всі запропоновані проекти, поки що, не підходять і, насамперед, тому, що для того, аби підприємство з переробки сміття було рентабельним, потрібно сміття більше, ніж може назбирати наш район, то ж необхідно залучати до цього проекту і сусідні райони. Зараз ведуться підрахунки, переговори і до кінця року, на черговому депутатському звіті, С.В. Грачов пообіцяв назвати шляхи вирішення даної проблеми, яка накопичувалася не просто роками, а десятиріччями.

Важливе питання порушила медсестра Червоного Хреста з Малої Білозерки, яка закликала і владу району, і представників підприємницької діяльності проводити більше спільних благодійних акцій, адже тільки у їхньому селі чимало людей, які так потребують сторонньої підтримки і допомоги.

Депутати прийняли дану пропозицію і пообіцяли більше працювати у цьому напрямку. До речі, протягом минулого року лише на районному рівні було надано благодійної допомоги на суму понад 600 тис. грн.

В цілому ж, зустрічі пройшли досить позитивно. Приємно було слухати ряд виступів з подяками на адресу місцевої влади, депутатського корпусу. Люди дякували, що проблеми їхніх громад не залишаються не поміченими як у сільрадах, так і на рівні району та області. І, звісно, разом з депутатами облради визначилися з головними об’єктами на 2012 рік. У Балках — це реконструкція дитсадка. А у Малій Білозерці продовжать вкладати кошти в об’єкти соціальної сфери. У школах завершать заміну вікон на пластикові, не залишать поза увагою і медичний заклад. Сьогодні у сільраді працюють над вирішенням проблеми житла для лікарів, аби залучити на територію тих спеціалістів, яких нині не вистачає.

 

За матеріалами газети «НТ»

 

п'ятниця, 17 Лютого 2012 15:39 | Переглядів: 932

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]