Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Для врегулювання тарифів на водопостачання в області планується створення єдиної регіональної водної компанії

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук провів засідання «круглого столу» робочої групи «Регіональний економічний розвиток» Комітету економічних реформ у Запорізькій області, на якому обговорено можливість створення єдиної регіональної водної компанії. - Всі ми знаємо, в яких складних умовах знаходяться водоканали області, і головна проблема - це великі борги за спожиту електроенергію, я вже не кажу про застарілі комунікації, які вимагають оновлення.

Нам так і не вдалося відрегулювати питання Бердянського водоканалу з «Облводоканалом», досить серйозні проблеми має Мелітопольський водоканал, і ми не бачимо шляхів виходу з цієї ситуації. Також великі проблеми із водопостачанням Кирилівки, які будуть гостро відчуватися у березні, коли почнеться підготовка до курортного сезону. Не можна забувати і про те, що мало не в кожному населеному пункті різні тарифи на водопостачання, хоча люди мають знаходитися в рівних умовах. І створення єдиної регіональної водної компанії допомогло б вирішити ці проблеми, - зазначив Петро Гончарук.

За словами першого заступника начальника управління житлово-комунального господарства ОДА Максима Шахова, створення єдиної регіональної водної компанії – це найкращий вихід із ситуації, що склалася з водоканалами області.

- Зараз ми детально вивчаємо досвід інших міст України щодо створення єдиної регіональної водної компанії. Нещодавно ми були у Донецьку, де працює така структура, але в них інша система, яка для нашої області не підходить. У нас є сенс створювати таку компанію тільки за умови, якщо нам вдасться охопити всі великі водні компанії області, - зазначив Максим Шахов.

Спеціалісти управління житлово-комунального господарства ОДА вже розробили попередній план підготовки до створення єдиної регіональної водної компанії. Так, спочатку треба підписати угоду про наміри щодо створення компанії, провести переговори з ЄБРР, а також вийти на Кабінет Міністрів України з проханням надати новоствореній водній компанії пільги на споживання електроенергії, що дозволить утримати тарифи на доступному рівні, а також виділити кошти на ремонт водних комунікацій.

Представники районів області, які взяли участь у засіданні «круглого столу», висловили своє занепокоєння з приводу того, що власність громади – усі комунікації та обладнання - доведеться передавати у власність водної компанії. Але обласна влада передбачила і це питання: буде розглядатися можливість передачі власності в оренду або у концсесію компанії.

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

понеділок, 27 Лютого 2012 11:38 | Переглядів: 884

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]