Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Запорізькі медики прозвітували про результати роботи за 2011 рік

В обласній державній адміністрації відбулося засідання колегії управління охорони здоров’я, в якому взяв участь перший заступник голови ОДА Віктор Ємельяненко. В роботі взяли участь заступник голови райдержадміністрації, депутат районної ради Денис Калінін, головний лікар КУ “Василівська ЦРЛ” ВРР ЗО, депутат районної ради Валерій Сапа. Приємно, що наша лікарня посіла І місце в загальному рейтингу оцінювання закладів охорони здоров’я сільської місцевості за підсумками 2011 року.

Відкриваючи захід, В. Ємельяненко повідомив, що у поточному році запорізькі медики мають освоїти понад 200 млн. грн., які будуть спрямовані на підвищення якості та доступності медичного обслуговування населення регіону.

Про підсумки роботи галузі в 2011 році поінформував начальник управління охорони здоров’я ОДА Андрій Запорожченко. Як відзначив посадовець, торік зусилля працівників медичних закладів регіону були спрямовані на вирішення проблем охорони материнства та дитинства, боротьбу із соціально небезпечними хворобами – туберкульозом, венеричними захворюваннями, ВІЛ/СНІДом, наркоманією, профілактику серцево-судинних хвороб тощо.

Андрій Запорожченко навів ряд показників, які характеризують якість роботи працівників сфери охорони здоров’я. Згідно даних статистики, за останні три роки захворюваність на туберкульоз в області зменшилась на 8%, а загальний показник смертності від цієї хвороби тільки протягом 2011 року знизився на 23%.

- Запорізька область - єдина в Україні, де на рівні усього регіону вирішено питання надання хворим на туберкульоз комплексної соціальної допомоги, - підкреслив начальник управління охорони здоров’я ОДА.

Завдяки розширенню антиретровірусної терапії на 18% знизилась кількість людей, які захворіли на ко-інфекцію туберкульоз/ВІЛ. Крім того, протягом минулого року на 8 % знизився показник смертності хворих на СНІД.

Попри те, що в області продовжує спостерігатись регресивна демографічна ситуація, протягом минулого року медикам вдалося стабілізувати ситуацію із народжуваністю – показник смертності малюків знизився на 7 %. Для подальшого покращення якості медичного обслуговування породіль та новонароджених в області працюють над створенням обласного перинатального центру.

Під особливим контролем керівництва облдержадміністрації перебуває питання організації надання медичної допомоги ветеранам війни, людям похилого віку та інвалідам. Так, на реалізацію заходів Програми соціальної підтримки малозабезпечених громадян «Назустріч людям» торік було виділено понад 2,4 млн. грн.

Як відзначив А. Запорожченко, у 2011 році з обласного бюджету було виділено 25,8 млн. грн. на реалізацію заходів програм «Цукровий діабет», «Соціальна підтримка ветеранів», «Дитяча онкологія» та на ендопротезування великих суглобів.

У подальших планах роботи галузі – завершення модернізації первинного рівня надання медичної допомоги, створення ефективної системи надання екстреної та невідкладної медичної допомоги, забезпечення закладів охорони здоров’я кваліфікованими кадрами, санітарним автотранспортом.

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

четвер, 01 Березня 2012 13:54 | Переглядів: 903

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]