Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Відбулася селекторна нарада

Сьогодні відбулася обласна селекторна нарада під головуванням першого заступника голови Запорізької обласної ради Олександра Клепакова, у якій від Василівського району взяли участь Сергій Джуган – голова районної ради, перший заступник голови райдержадміністрації Солопов М.О., заступник голови райдержадміністрації Карєва Т.О., Солов’янова Н.М. – начальник міжрайонної податкової інспекції, Цибульняк Л.М. – начальник УПФУ у Василівському районі, Кривуля В.В. – начальник фінансового управління РДА, представники міськселсільрад району.

Відкриваючи селектор, Олександр Олексійович зазначив, що є проблемні питання поповнення місцевих бюджетів, які необхідно вирішувати спільними зусиллями.

На нараді було розглянуто адміністрування податків, що надходять до місцевих бюджетів.

Перший заступник голови Державної податкової служби в Запорізькій області Людмила Балацька коротко виклала результати податкової кампанії 2011 року і детально зупинилася на особливостях земельних і місцевих податкових зборах. Людмила Дмитрівна акцентувала увагу на позитивних аспектах співпраці між податковою службою та органами місцевого самоврядування всіх рівнів. Потім вона проінформувала учасників селекторної наради про проблемні питання, що стосуються адміністрування податків, що надходять до місцевих бюджетів.

В ході засідання голови районних рад змогли отримати роз'яснення щодо тем, безпосередньо у керівників служб або фахівців структурних підрозділів.

Начальник управління оподаткування фізичних осіб Державної податкової служби в Запорізькій області Наталія Абрамченко поінформувала про порядок збору податку за оренду земельних паїв та сільгоспугідь. Начальник управління оподаткування юридичних осіб Державної податкової служби в Запорізькій області Ірина Ярошевська роз'яснила процедуру реєстрації органу місцевого самоврядування, як платника ПДВ. Заступник начальника Запорізького обласного управління лісового та мисливського господарства Микола Лата пояснив, як можна вирішити питання передачі полезахисних лісових смуг у власність спеціалізованих лісових господарств або територіальних громад сіл і селищ. Всього було розглянуто близько десяти питань, отриманих від керівників районних рад у ході селекторної наради.

Зокрема за ініціативою районної ради було розглянуто питання «Про проведення тендерів по автобусним перевезенням в межах району на районному, а не обласному рівні», зазначено, що навіть якщо тендери відповідно до діючого законодавства проводяться на рівні області необхідно враховувати побажання територій де безпосередньо будуть виконуватись перевезення.

Також головою районної ради додатково було піднято питання щодо неконтрольованого збільшення популяції безпритульних тварин у населених пунктах. Було наголошено, що це проблема не лише нашого району, тому і вирішувати її треба разом. Відомо, що обласною радою виділені кошти для виготовлення проектно-кошторисної документації для будівництва відповідного притулку в м.Запоріжжя. Керівництво області завірило присутніх, що і території не залишаться без уваги і допомоги у вирішенні цієї проблеми.

З інформацією про проект Закону України "Про об’єднання територіальних громад" перед учасниками селектора виступив перший заступник голови обласної ради Олександр Клепаков. Зокрема Олександр Олексійович зазначив: "Цей документ є одним з етапів проведення адміністративної реформи в частині укрупнення територіальних громад, метою якої є зменшення витрат на утримання органів місцевого самоврядування. Робота з удосконалення проекту Закону ведеться вже більше року. Обласна рада неодноразово просила у міст і районів пропозиції до різних варіантів тексту. Сьогодні ми знову готові вислухати ваші зауваження". Присутніми були внесені зауваження та доповнення до проекту Закону, але головним зауваження було те, що на сьогодні території не готові до об’єднання.

 

четвер, 01 Березня 2012 13:57 | Переглядів: 1158

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]