Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

В області за січень створено три тисячі нових робочих місць

Протягом січня поточного року в області створено три тисячі нових робочих місць, що складає 9,5% річного завдання згідно обласної Програми зайнятості на 2012 рік. Крім того, за цей період було офіційно оформлено на роботу 77 осіб, які раніше працювали нелегально. Про це повідомив начальник Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Віктор Панкратов у ході розширеного засідання колегії управління з реалізації пріоритетних напрямів діяльності органів праці та соціального захисту населення Запорізької області.

- Протягом січня поточного року нам вдалося збільшити кількість робочих міст в області на три тисячі, з них одна тисяча – для працівників у юридичних осіб, дві тисячі – у суб’єктів підприємницької діяльності. Таким чином, за перший місяць ми виконали річний план майже на 10%, - зазначив Віктор Панкратов.

У січні в результаті 103 перевірок суб’єктів господарської діяльності Державної податкової служби в Запорізькій області виявлено та притягнуто до оподаткування 438 неоформлених найманих працівників. У результаті 77 з них оформлено на постійну роботу. Встановлена цим працівникам зарплата складає 518 тис.грн., сума податку з доходів цих фізичних осіб, яка відраховується щомісяця до бюджету, складатиме 153 тис.грн.

Середньомісячна заробітна плата в розрахунку на одного штатного працівника області за січень поточного року в порівнянні з січнем 2011 року збільшилась на 16,4% та склала 2653 грн.

За словами Віктора Панкратова, цього року реалізується низка обласних програм, з них одна з провідних – Програма соціальної підтримки малозабезпечених громадян з числа ветеранів війни, праці, інвалідів, інших соціальних прошарків населення «Назустріч людям» на 2011-2014 роки, на реалізацію якої у поточному році в бюджеті передбачено 3,6 млн.грн. У січні-лютому поточного року обсяг фінансування заходів програми склав 97,7 тис.грн.

За ці кошти більше 150 членам сімей загиблих ветеранів війни, які брали участь у бойових діях на території інших держав, компенсована вартість житлово-комунальних послуг, твердого палива та зрідженого газу в розмірі 50-відсоткової знижки у межах норм, передбачених діючим законодавством, на загальну суму 38,4 тис.грн.

За підсумками засідання колегії прийнято низку рішень, зокрема, щодо проведення постійного соціального діалогу з об’єднаннями роботодавців і профспілок, фондами соціального страхування, громадськими організаціями для забезпечення соціального захисту населення та зменшення соціальної напруги в суспільстві. Також управління планує ініціювати розробку та прийняття місцевих програм з окремих питань соціальної підтримки малозабезпечених громадян, зокрема, ветеранів війни та праці, інвалідів, сімей з дітьми та інших вразливих категорій населення.

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

вівторок, 06 Березня 2012 17:27 | Переглядів: 901

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]