Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Реформи Президента України спрямовані на підвищення соціальних стандартів

В обласній державній адміністрації відбувся брифінг заступника голови ОДА Миколи Ярмощука на тему: «Соціальні ініціативи Президента України – дорожня карта впровадження соціальних реформ». У заході також взяли участь начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області Анатолій Козачук та начальник Головного управління праці та соціального захисту населення ОДА Віктор Панкратов.

Заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук детально зупинився на кожному з чотирьох напрямків соціальних реформ, які були оприлюднені Президентом України під час розширеного засідання Кабінету Міністрів. Йдеться про підвищення ефективності соціальної політики (відновлення соціальної справедливості), комплексне перетворення підходів до оплати праці, податків та соціального страхування (запровадження механізмів розподілу результатів економічної діяльності), модернізацію сфери соціального забезпечення (перехід від безсистемної до адресної допомоги), сприяння ефективній зайнятості населення та створенню нових робочих місць.

За словами посадовця, кожен напрямок передбачає реальні механізми, які дозволять розв’язати низку соціальних проблем. Зокрема, виправити механізми перерозподілу доходів, допомогти подолати прірву майнового розриву, сприяти розвитку середнього класу, створити ефективну систему захисту населення від соціальних ризиків.

Для досягнення цілей вже напрацьовано ряд конкретних кроків. Як повідомив начальник ГУ праці та соціального захисту населення ОДА Віктор Панкратов, з першого травня пенсіонерам, які вийшли на пенсію до 2008 року, буде перерахована пенсія. З першого червня планується підвищення пенсій військовослужбовцям (у середньому на 165 грн.). Крім того, з травня на 30-50% будуть підвищені доплати до пенсій учасникам війни. Пенсії родин померлих інвалідів війни також збільшаться на 119 грн.

Важливим фактом є те, що з липня в країні буде скасовано такий критерій як «рівень забезпечення прожиткового мінімуму», що дасть можливість суттєво збільшити розмір державної соціальної допомоги малозабезпеченим родинам.

З червня вкладникам Ощадбанку, які раніше не отримали компенсацію, планується виплачувати по 1000 грн.

Ще одна позиція, на якій зупинився начальник ГУ праці та соціального захисту населення ОДА, – протезування інвалідів. В області в черзі на протезування та інвалідні візки очікують понад 280 тис. людей з обмеженими можливостями. Віктор Панкратов висловив переконання, що до кінця року їхня проблема буде вирішена.

Також з травня поточного року почне працювати державна іпотека, за якою надаватимуться кредити на житлове будівництво під 2-3 %.

- Мета реформ Президента України одна – підвищення соціальних стандартів для населення країни. Враховуючи поставлені завдання, у поточному році робота обласної державної адміністрації буде зосереджена на забезпеченні надходжень до соціальних фондів, а саме, створенні робочих місць, боротьбу з тіньовою занятістю, підвищенні середньої заробітної плати, - пояснив заступник голови ОДА Микола Ярмощук. Також представник обласної виконавчої влади зазначив, що нині в області розроблена програма подолання та запобігання бідності на 2012 – 2015 роки.: «Наша програма гармонійно вписується в соціальні ініціативи Президента України. Вона має бути затверджена вже під час наступної сесії обласної ради, після чого ми приступимо до реалізації її заходів».

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

вівторок, 13 Березня 2012 15:53 | Переглядів: 951

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]