Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Теплові насоси: цікава альтернатива

Днями на базі КЗ «Василівський ФОК «Таврія» представники Запорізької фірми ТОВ «Люксінвестпроект» ознайомили керівників району та присутніх з цікавим проектом нової котельні, яка працює на теплових насосах типу «повітря-повітря». Ці системи обігріву розглядаються нині як альтернатива газовим котельням і з економічної точки зору дешевші.

Принцип дії оснований на тому, що повітря ззовні продувається через випарювач, а тепло, що відводиться від конденсату, нагріває повітря у приміщенні. Перевагою таких систем є доступність повітря.

Крім того, фахівці з «Люксінвестпроекту» за допомогою спеціального приладу —тепловізора — провели свої дослідження у приміщенні ФОКу на предмет втрати тепла. І зробили висновок, що все тепло акумулюється під стелею спортивного залу, отож, щоб спрямувати його вниз, зверху можна встановити повітродуви, і гарячий потік повітря обігріватиме приміщення комплексу.

Згідно із зробленими розрахунками, якщо нині на оплату за тепло у ФОК «Таврія» витрачається 215 тис. грн. на рік, то із застосуванням теплових насосів витрати складуть 136 тис. грн.

Зберегти втрати тепла також допоможе покриття стін ззовні спеціальною термозберігаючою фарбою «Термосила».

Якщо застосувати усі запропоновані вище новітні технології, то даний проект обійдеться у суму близько 825 тис. грн. Враховуючи, що робота спрямована на пошук і застосування альтернативних видів теплової енергії і проведення комплексних заходів по енергозбереженню, є надія взяти участь у конкурсі для отримання інвестицій (зелені інвестиції) на фінансування цих робіт. Наступним етапом має бути виготовлення проектної документації .

Керівники району, які разом з адміністрацією ФОКу були присутні на цій презентації, ознайомляться із зробленими розрахунками і приймуть рішення щодо впровадження даного проекту.

 

За матеріалами газети «НТ»

 

четвер, 22 Березня 2012 09:22 | Переглядів: 961

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]