Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Олександр Пеклушенко: «Запорізький край посяде гідне місце в реалізації реформ і соціальних ініціатив Президента України»

Підбиваючи підсумки робочої поїздки Президент України Віктор Янукович зустрівся з адміністративно-господарським активом Запорізької області. Про хід реалізації реформ у Запорізькій області, проблеми та досягнення в роботі регіональної влади доповів голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко. Очільник області окреслив коло найбільш актуальних для регіону питань, над вирішенням яких працює влада регіону.

Саме створення потужної команди в органах влади Запорізької області є запорукою гідного результату роботи, вважає Олександр Пеклушенко.

- Запорізька область в особі облдержадміністрації, обласної ради, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, представників бізнесу працюють як єдина команда на спільний результат, – запевнив Президента голова облдержадміністрації.

Як зауважив Олександр Пеклушенко, головна задача обласної влади - забезпечити сталу роботу промислового комплексу. Регіон має потужний промисловий потенціал. Суттєві результати демонструють підприємства машинобудування, металургії, але є ряд проблем, вирішення яких потребує спільної роботи на всіх рівнях влади. Розробка державної програми вертольотобудування та включення її до переліку національних програм, вирішення питання тарифамів на енергоресурси для підприємств електрометалургії, залучення інвесторів на держпідприємства – це питання, у вирішенні яких регіональна влада покладає надію на підтримку Президента та уряду. Торкнувся Олександр Пеклушенко і гострого питання стосовно роботи Запорізького алюмінієвого комбінату.

- Наші неодноразові спроби діалогу з власником та аналіз інвестиційних зобов’язань переконали мене в тому, що з паном Дерипаскою на алюмінієвому комбінаті ні каші, ні алюмінію не зваримо. Тому моя особиста думка: з урахуванням того, що власник не виконує інвестиційні зобов’язання, необхідно в законному порядку повернути завод державі. Впевнений, що затребуваність цього виробництва у вітчизняних та міжнародних інвесторів буде блискавичною, – наголосив голова облдержадміністрації.

У свою чергу обласна влада активно займається реалізацією пріоритетів, визначених для роботи в 2012 році, що співпадають з вектором реформ і ініціатив, запропонованих Президентом та урядом. Особлива увага та бюджетні кошти концентруються на питаннях розвитку села та агропромислового комплексу, реформування медицини, створення сприятливих умов для роботи бізнесу, залучення інвестицій, соціального захисту жителів регіону.

У своїй доповіді Олександр Пеклушенко також торкнувся питань розвитку туристичного потенціалу Запорізького краю. Прийняття державної програми розвитку Національного заповідника «Хортиця» та ініційованої обласною владою програми «Курорти Призов’я» дозволить максимально ефективно розкрити цей потенціал,– висловив впевненість Олександр Пеклушенко.

На завершення Олександр Пеклушенко звернувся до Президента: « Ми, запоріжці, повністю підтримуємо ваші соціальні ініціативи, спрямовані на підвищення рівня добробуту всіх громадян України. Впевнений, що Запорізький край посяде гідне місце в реалізації реформ і соціальних ініціатив Президента України. Іншої альтернативи побудувати сильну та самодостатню Україну в нас немає».

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

четвер, 22 Березня 2012 16:26 | Переглядів: 940

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]