Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Традиційний солдатський привал

Зустріч з ветеранами Великої Вітчизняної на солдатському привалі, який проходить у Василівській ЗОШ № 3, вже давно стала традиційною. Вшанування пам'яті полеглих у боях, вітання живим визволителям, спогади про їхню молодість, обпалену війною… Декілька поколінь збирається разом, щоб вкотре вклонитися великим тим рокам. Ось і цього разу привітати дорогих ветеранів, солдатських вдів, «дітей війни» прийшли голова районної ради Денис Калінін, голова РДА Валерій Кошеленко, перший заступник голови РДА Олександр Устименко, голова Василівської міської ради Людмила Цибульняк, голова районної ради ветеранів Віктор Живиця, голова ради ветеранів Василівки Лідія Слободян, а також творчі колективи ветеранів та учнів.

Свято розпочалося словами подяки від кожного з виступаючих. Адже мужність і відвага, проявлені визволителями у боях, терпіння і не менша мужність тих, хто кував перемогу у тилу, хто піднімав згодом країну з руїн, викликають у прийдешніх поколінь неймовірну повагу і шану. Керівники говорили щиро, не приховуючи хвилювання, із вдячністю вклонилися людям, які подарували світу мир і спокій, які врятували нас від коричневої чуми, і у мирному житті завжди були прикладом витримки, мужності, працелюбства, активної позиції. Говорили… А на очах їх ветеранів стояли сльози. Кожен з них добре пам’ятає, якою ціною завойовано мир, скільки бойових товаришів залишилося навіки спочивати в чужій землі...

Ведуча свята Наталія Дмітірєвська разом з учасниками привалу влаштували справжнє свято, в якому ветерани та інші гості стали безпосередніми учасниками. Вокальна група "Сузір'я", Вікторія Кальмаєва, фольклорний ансамбль "Струни серця", солісти клубу "Ветеран" Галина Спічка, Раїса Нефьодова, порадували присутніх виконанням пісень воєнних літ. А фінальна пісня "День Победы" у виконанні Олега Симоненка, дійсно не оставила жодного байдужого у залі - піднялися всі - співали разом з солістом. Сльози радості - на очах присутніх. Спогади хоч і краяли душу, але ж для кожного вони - частинка життя…

Урочистості перейшли у святкове застілля для ветеранів, яке допомогли організувати постійні спонсори цього заходу. А смачно пригостити гостей свята, як завжди допоміг шеф-кухар ЗОШ №3 Григорій Сорокопуд разом зі своєю вправною командою.

Не лише заради концерту та святкового обіду прийшли сивочолі, відзначені орденами і медалями ветерани на солдатський привал. Найбільшою радістю стала для них можливість зустрітися, у теплій і невимушеній атмосфері згадати фронтові та післявоєнні роки і, звичайно ж, день Великої Перемоги, яку вони виборювали дуже важкою ціною. Виборювали для всіх наступних поколінь. Для тих же учнів школи, які зустрічали ветеранів біля дверей, допомагаючи їм підніматися сходами. Хочеться вірити, що для кожного з цих юнаків і дівчат такі зустрічі запам'ятаються на все життя, а пам'ять про подвиг нашого солдата вічно буде жити в їхніх душах.

 

 

 

 

 

вівторок, 10 Травня 2016 14:03 | Переглядів: 543

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]