Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Обговорили створення об’єднаних територіальних громад

13 травня відбулося засідання робочої групи з підтримки та впровадження заходів добровільного об’єднання територіальних громад Василівського району. У засіданні взяли участь голова районної ради Денис Калінін, голова райдержадміністрації Валерій Кошеленко, перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Устименко, представники Запорізького Офісу реформ, 

керівники органів місцевого самоврядування, депутати районної ради, представники громадськості та інші зацікавлені особи. Керівник обласного Офісу реформ Олександр Свистун розповів про основні положення проведення децентралізації влади в Україні та Запорізькій області. Привів приклади та торкнувся головних критеріїв створення відокремлених територіальних громад. Одним з пріоритетних завдань місцевої влади на 2016 рік є підготовка проектів розвитку інфраструктури об’єднаних територій. Необхідно активізували реалізацію подальших планів у територіальних громадах аби освоїти усі державні субвенції на їх створення вже у цьому році.

Про найголовніші правові та бюджетні засади проведення децентралізації поінформували консультанти Офісу реформ Маргарита Трипольська та Олександра Оляніна.

Зустріч відбулася у формі конструктивного діалогу. Презентація Проекту перспективного плану формування територіальних громад області викликала жваву дискусію між присутніми. Згідно плану, у Василівському районі можуть виокремитися 4 громади, та остаточних рішень поки не прийнято.

За результатами засідання прийнято рішення щодо особистих виїздів голови райдержадміністрації на території району, де відбудеться спілкування мешканцями місцевих рад та керівниками органів місцевого самоврядування для подальшого вирішення проблемних питань щодо об’єднання територіальних громад.

 

понеділок, 16 Травня 2016 16:45 | Переглядів: 511

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]