Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Містобудівна документація – шлях до розвитку територій

Одним із критеріїв соціально-економічного розвитку є інвестиційна привабливість територій, що напряму залежить від наявності містобудівної документації як регіонального, так і місцевого рівня. Зважаючи на важливість питання, його було розглянуто під час наради голови облдержадміністрації Костянтина Бриля з міськими головами, головами райдержадміністрацій та районних рад.

Начальник Управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Олександр Билим поінформував про результати аналізу стану планування територій області.

На сьогодні у м. Запоріжжя, Бердянськ, Енергодар генеральні плани затверджені. Протягом п’яти років триває розроблення генерального плану із зонінгом у м. Мелітополь та у м. Токмак. Затверджено генеральний план у м. Дніпрорудне Василівського району. Щодо міст Василівка, Гуляйполе, Кам’янка-Дніпровська, Пологи, Приморськ, Оріхів міськими радами протягом 2015-2016 років були прийняті рішення щодо розробки генеральних планів та планів зонування. Тим часом у Вільнянську та Молочанську рішення щодо розробки генеральних планів відсутні взагалі.

Також Олександр Билим повідомив, що нині активізувалася робота з розроблення містобудівної документації в сільських населених пунктах Бердянського, Василівського, Приморського, Куйбишевського, Гуляйпільського, Веселівського, Вільнянського, Кам’янсько-Дніпровського, Мелітопольського, Приазовського, Токмацького, Запорізького, Михайлівського, Чернігівського та Пологівського районах. Повільно рухаються в цьому питанні в Оріхівському, Великобілозерському, Новомиколаївському і Якимівському районах. У Розівському районі робота з розробки містобудівної документації не проводиться взагалі.

Коментуючи цю ситуацію, очільник регіону наголосив, що шлях до сталого гармонійного розвитку територій - це розроблення і впровадження в практичну діяльність органів державної виконавчої влади містобудівної документації, яка є інструментом регулювання планування, забудови та іншого використання територій.

- Вимоги містобудівної документації є обов’язковими для виконання всіма суб’єктами містобудування. Програми господарського, соціального та культурного розвитку населених пунктів повинні узгоджуватися з містобудівною документацією відповідного рівня. Від наявності цих документів реально залежить розвиток нашого регіону. Тож дуже прошу вас активізувати цю роботу, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

 Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

п'ятниця, 20 Травня 2016 11:06 | Переглядів: 433

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]