Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Там, де співає сама душа

«Музика — це мова що не потребує перекладу, бо звертається до душі», — ця фраза належить німецькому письменнику Бертольду Ауербаху. І з нею важко поспорити. Мистецтво, зокрема музика, — одне з потужних засобів естетичного виховання людини, яке має величезну силу емоційного впливу на духовне формування особистості. Перебуваючи у стінах Степногірської музичної школи, не виникає жодного сумніву — у кожної без винятку дитини, яка тут займається є талант.

І викладачі докладають максимум зусиль, щоб розвинути творчі здібності своїх вихованців ще більше.

У цьому році музичний заклад святкує 25-річчя. Вік, начебто, не такий вже й поважний, але за час багаторічної практики у школі були відпрацьовані свої завдання, принципи і форми роботи з дітьми, втілені в учбових програмах, методичних розробках, підручниках і посібниках. Нині музичній грамоті учнів навчають 12 викладачів. Очолює колектив Степногірської музичної школи Наталія Миколаївна Романчук. Вона і розповіла нам про успіхи та досягнення закладу:

— Я працюю у цій школі з першого дня її заснування, то ж сьогодні з гордістю можу сказати, що за ці 25 років свідоцтва про закінчення нашої музичної школи отримали понад 160 учнів. І кожним своїм випускником ми можемо по праву пишатися. Приємно, що багато з них продовжили подальше навчання у середніх та вищих навчальних закладах культури та музичної освіти, і нині вже самі викладають музичну грамоту не лише у Степногірській, а й у Василівській, Дніпрорудненській, Кам’янській музичних школах, у Запоріжжі та в інших містах України. Серед них такі педагоги, як В.Фещенко, О.Кащєєва, Л. Керіченко, І.Іванова, Ю.Дорошенко, А.Романчук, А. Лисенко, М.Васильєва, Н.Цвях, А. Бородавка, С. Кривоусова, Ю.Василенко, В. Дитюк, Т. Агапова, Н. Агапова, А. Кущ, М. Терьохін.

Гордимося і випускниками художнього відділення Р.Оленічевим, Т. Степанюченко, В. Василенко, які навчаються у Запорізькому художньому училищі.

Сьогодні музичну школу відвідують 82 учня. Вони мають можливість освоювати гру на фортепіано, на баяні, на саксофоні, займатися класичним чи естрадним вокалом, вивчати сучасні танці, або вчитися на художньому відділенні. Більшість батьків мріє про те, щоб їхня дитина була не просто талановитою, але й досягала певних успіхів у своєму виді мистецтва. І в тих сім’ях, де мама й тато контролюють заняття з дитиною, допомагають їй у підготовці домашніх завдань, результати значно вищі. Я б хотіла відзначити особливо успішних наших учнів, це Артур Остапчук (фортепіано), Вікторія Кирилюк та Настя Дроздова (сольний спів), Віктор Мамєдов та Микита Шушпанов (саксофон), Юлія Абрамова та Діана Семеренко (хореографія), Юлія Світлична (художнє відділення).

Заняття у нашій музичній школі — це не просто уроки. Це ще й участь дітей у творчих конкурсах, концертах, проведення музичних бесід та лекцій. І, звісно, в усьому їм допомагають наші досвідчені, вчителі, які мають дійсно високий професійний рівень, добре знають свою справу і щодня намагаються прищепити любов до прекрасного кожному своєму вихованцю.

Приємно, що музична школа не залишається сам на сам зі своїми проблемами і постійно відчуває турботу і увагу з боку селищного голови І. Кондратюк та начальника відділу культури і туризму РДА Т.Шаталінської. За що їм окрема подяка.

У ці весняні, теплі дні ми відзначаємо ювілей нашого закладу — 25 років. То ж хочу щиро привітати з цією датою весь педагогічний колектив, учнів, батьків, колишніх випускників школи і побажати усім міцного здоров’я, сімейного щастя, благополуччя, творчих успіхів та натхнення.

 

Світлана Лобач

 

 

четвер, 19 Квітня 2012 08:04 | Переглядів: 1040

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]