Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Відбулось засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування

Сьогодні відбулось засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові районної ради. На засіданні були присутні заступник голови районної ради Дашковський А.М. голови місцевих рад району, голова райдержадміністрації Кошеленко В.О., перший заступник голови райдержадміністрації Устименко О.В., заступник голови районної державної адміністрації Зайцев В.І., депутати районної ради Каліман С.А., Здор О.В, Паньовін В.І. Солопов М.О.

На засіданні в черговий раз розглядалось питання стану роботи щодо добровільного об′єднання громад на території району.

Як зазначив голова районної ради Денис Калінін, децентралізація влади передбачає побудову ефективної системи місцевого самоврядування, зокрема створення спроможних територіальних громад і наділення їх достатніми повноваженнями та ресурсами.

В результаті жвавих дебатів члени Координаційної ради дійшли висновку - враховуючи, що за основними фінансово-економічними показниками розвитку Василівський район має бездотаційний бюджет, достатній для забезпечення оптимального функціонування закладів і установ бюджетної сфери, органів місцевого самоврядування, завдяки чому забезпечується збалансований соціально-економічний розвиток територій та приймаючи до уваги те, що переважну більшість платежів у структурі власних надходжень (податок з доходів фізичних осіб) надає базове промислове підприємство ПрАТ «Запорізький залізорудний комбінат» (до 62%) вважати доцільним та можливим об′єднання територіальних громад району в єдину об′єднану територіальну громаду.

А дотримання вимог законодавства щодо об′єднання територіальних громад, в частині якості та доступності надання соціальних послуг для людей, можливо забезпечити шляхом створення опорних центрів на базі смт. Степногірськ, міст Василівка та Дніпрорудного.

 

п'ятниця, 03 Червня 2016 13:50 | Переглядів: 413

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]