Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Відбулась шоста позачергова сесія Запорізької обласної ради

Вчора голова районної ради Денис Калінін взяв участь у засіданні шостої позачергової сесії Запорізької обласної ради. На початку заходу були вручені відзнаки, присвоєні видатним запоріжцям Указом Президента України.

Так, за вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної науки, зміцнення науково-технічного потенціалу України, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм почесне звання «Заслужений працівник освіти України» було присвоєно завідувачу кафедри міжнародного туризму Запорізького національного технічного університету Валентині Зайцевій. Крім того, за вагомий особистий внесок у забезпечення соціально-економічного розвитку Запорізької області, сумлінну працю та високий професіоналізм почесною грамотою Кабінету Міністрів України було нагороджено заступника керівника апарату, начальника відділу кадрової роботи апарату облдержадміністрації Олену Лемешко. Окремо подяку Прем’єр-міністра України було оголошено заступнику начальника управління – начальнику відділу інформаційно-аналітичної роботи Управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації Марії Горідько.

На реалізацію найкрупнішого інфраструктурного проекту Запорізької області часів незалежної України з обласного бюджету виділено 20 млн. грн. Запорізька обласна рада першою в цьому році робить внесок до скарбнички, з якої буде фінансуватись будівництво мостів через Дніпро в Запоріжжі. Сьогодні, під час шостої позачергової сесії Запорізької облради депутати одноголосно проголосували за виділення в 2016 році з обласного бюджету 20 млн. грн. на продовження робіт з будівництва автомагістралі через р. Дніпро в м. Запоріжжі. Цього року будівництво відбуватиметься на умовах софінансування – кошти на будівельні роботи виділятимуть Запорізька обласна рада, Запорізька міська раді і Кабінет міністрів України. Адже сьогодні мости Преображенського, які сполучають два береги обласного центру, знаходяться в аварійному стані. Місто Запоріжжя є транзитним для південно-західної частини України та потребує розвантаження сучасних транспортних потоків шляхом будівництва нових мостів. Будівництво мостових переходів є найкрупнішим інфраструктурним проектом часів незалежної України. Починаючи з 2004 року, коли розпочалось будівництво, виконано близько 65 % будівельно-монтажних робіт від обсягу будівництва першої черги. Протягом останніх років будівництво об’єкту майже припинено через незадовільне фінансування з державного бюджету. Затягування проведення будівельних робіт призводить до руйнування вже зведених конструкцій.

Для продовження будівництва автотранспортної магістралі через річку Дніпро в м. Запоріжжі в 2016 році необхідно залучення коштів державного (240 млн. грн.), обласного (20 млн. грн.) та міського (40 млн. грн.) бюджетів. Це дозволить завершити будівництво верхової гілки мостового переходу через р. Старий Дніпро (Споруда №4) і естакад на підходах до нього (Споруди №№3, 5) та відкрити рух автомобільного транспорту з правого берегу до о. Хортиця, а також завершити будівництво пілону Вантового мосту (опори №3 Споруди №10).

Згідно Закону України «Про національну поліцію» для забезпечення прозорого конкурсу та просування по службі поліцейських, до складу поліцейської комісії територіальних органів поліції входять п'ять осіб: один представник, визначений Міністром внутрішніх справ України (не з числа поліцейських); один представник, визначений керівником поліції; один представник, визначений керівником відповідного територіального органу поліції та два представники громадськості, обрані обласною радою.

Голосування за призначення членів комісії відбувалось у відкритий спосіб за допомоги іменних бюлетенів. В підсумку депутати прийняли рішення та обрали представниками від громадськості: Віктора Нестеренка та Миколу Зінченка. Завдяки цьому Запорізька область стала першою в Україні, де була сформована постійна поліцейська комісія ГУ Національної поліції. Це рішення дасть змогу в майбутньому контролювати, аби в Національній поліції працювали тільки відповідальні і високопрофесійні кадри.

Депутати Запорізької обласної ради затвердили зміни до Програми соціальної підтримки ветеранів війни, праці, дітей війни та інших соціальних груп населення, які перебувають у складних життєвих обставинах, «Назустріч людям».

За станом на 25.05.2016 на території Запорізької області проживає 6659 інвалідів та учасників бойових дій на територіях проведення антитерористичної операції на сході України. Очікується, що на 14.10.2016 їх чисельність становитиме 11460 осіб. Враховуючи таке збільшення, для надання щорічної адресної грошової допомоги в розмірі 500 грн. до Дня захисника України, який відзначається 14 жовтня, обласна рада збільшила суму витрат на ці цілі на 2 млн. 501,23 тис. грн..

Ще 58,1 тис. грн. депутати планують виділити для надання фінансової підтримки обласним громадським організаціям, що об’єднують громадян, які потребують соціальної підтримки, зокрема для здійснення їх статутних завдань, матеріального заохочення активістів відповідно до законодавства України.

Таким чином, у цьому році обсяги фінансування обласної Програми соціальної підтримки ветеранів війни, праці, дітей війни, інвалідів, інших соціальних груп населення, що перебувають у складних життєвих обставинах, «Назустріч людям» на 2015 - 2019 роки збільшено на 2 млн. 559,33 тис. грн.

 

 

 

 

п'ятниця, 01 Липня 2016 08:05 | Переглядів: 432

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]