Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Впровадження інклюзивної освіти триває

Сьогодні голова районної ради Денис Калінін провів низку нарад. Під час першої зустрічі з керівництвом КЗ «Василівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1» ВРР ЗО було обговорено стан підготовки до заміни вікон у закладі та за результатами надано відповідні доручення.

Друга нарада з питання впровадження у районі інклюзивної освіти зібрала представників та керівників навчальних закладів та ДНЗ міста Василівка та міста Дніпрорудне, тобто вже готових до відкриття класів з інклюзивною освітою та зацікавлених у їх організації.

У нараді також взяли участь Задорожна Н.В. - начальник відділу освіти Василівської райдержадміністрації, Нестор А.В. - директор КЗ «Науково-методичного центру» Василівської РР ЗО та Коронець Н.В. – методист МНЦ.

Здор О.В. – директор КЗ «Дніпрорудненська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів «Талант» ВРР ЗО розповіла присутнім з точки зору трирічного досвіду про всі проблеми з якими заклад стикався на шляху впровадження інклюзивної освіти. Починали все з часткової інтеграції дітей, які отримали висновок психолого – медико педагогічної консультації, вчителі проходили підготовчі курси, вишукували ставки для тьютерів (помічник педагога), готували корекційно - розвиткові програми, виділили та обладнали кабінет гармонійного розвитку дитини. І все це відбувалось у тісній співпраці з дошкільними навчальними закладами. Головна проблема – відсутність спеціалістів, адже перепідготовка триває майже рік.

Після обговорення було вирішено розробити районну Програму впровадження інклюзивної освіти у Василівському районі та надати її на розгляд постійної комісії з гуманітарних питань та соціального захисту населення, а після погодження з комісією винести на розгляд сесії районної ради.

 

 

п'ятниця, 01 Липня 2016 12:02 | Переглядів: 442

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]