Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Святкували Івана Купала

Цього року традиційно у с. Мала Білозерка, на території колишнього радгоспу «Прапор» відбулися святкування Івана Купала. У заході взяли участь голова районної ради Денис Калінін, голова райдержадміністрації Валерій Кошеленко, керівники органів місцевого самоврядування та громадськість. Івана Купала – традиційне свято, яке відзначається в Україні. Історично, цей день був днем літнього сонцевороту (сонцестояння 20-22 червня), 

а його назва пішла від язичницького бога земних плодів Купайла. Головні атрибути свята – Купайло та Марена. До цього дня молодь заздалегідь старанно готувалася: робили опудало, плели з живих квітів вінки, готували солому на вогнище, довкола якого водили таночки і співали купальських пісень.

Хлопців і дівчат, які цього дня стрибали вище всіх, чекали довгі роки щастя. Присутні поринули у загартоване роками святкове дійство зі споконвічними українськими традиціями. Святкову атмосферу створювали виступи місцевих самодіяльних творчих колективів, зокрема, знаний усіма фольклорний гурт «Хуторяночка» та дитячі колективи з Малобілозерського будинку творчості «Родинні джерела». Самобутності додало вогняне шоу та спалювання опудала.

Не дивлячись на плин часу, вірування та звичаї українського народу живуть у серцях його нащадків. Дуже важливим залишається повернення та відтворення тих традицій, які відрізняють українців від інших національностей. Необхідно знати й шанувати минуле свого народу.

 

понеділок, 11 Липня 2016 14:08 | Переглядів: 422

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]