Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Що чекає на район у майбутньому?

Сьогодні у райдержадміністрації відбулася презентація схеми планування території району, підготовлена спеціалістами інституту проектування міст «Діпромісто» імені Ю.М. Білоконя. У презентації взяли участь голова районної ради Денис Калінін, голова райдержадміністрації Валерій Кошеленко, керівники окремих структурних підрозділів райдержадміністрації та органів місцевого самоврядування.

Головний архітектор проекту Тетяна Губенко коротко окреслила головні плюси перспективного плану з урахуванням особливостей місцевості. Орієнтовний строк втілення схеми планування у життя – до 2036 року. За цей час можливе внесення корегувань та доповнень.

З огляду на вигідне географічне положення, Василівський район має чимало перспективних напрямків розвитку, зокрема: оптимізація інфраструктури, будівництво нових об’єктів промисловості, розширення туристичної галузі тощо.

Така стабілізація динаміки розвитку території дозволить збільшити кількість робочих місць, активізує надходження до місцевого бюджету, підвищить рівень життя мешканців загалом.

Існує також ряд сповільнюючих чинників розвитку. Наприклад: невисока спроможність існуючого виробництва через застаріле обладнання та технології, недостатнє використання природного потенціалу, нерозвинений комплекс взаємопов'язаних обслуговуючих структур та об'єктів тощо.

До перспективного плану входить також ряд завдань актуальних вже сьогодні: реконструкція та побудова нових очисних споруд, створення полігону твердих побутових відходів, поліпшення водопостачання. На стадії розробки знаходиться оборонна стратегія території.

Валерій Кошеленко зазначив, що подібний план необхідно час від часу оновлювати, адже постійно змінюється законодавство, потреби людей та спроможність територій. Оновлення стратегій розвитку залежить передовсім від першочергових потреб громад та особливостей регіону.

Детально ознайомившись з перспективним планом, керівники органів влади мають передати до інституту свої пропозиції та заперечення, які обов’язково будуть враховані.

четвер, 15 Вересня 2016 15:41 | Переглядів: 400

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]