Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Колегія райдержадміністрації

21 вересня поточного року голова районної ради Денис Калінін разом з заступником Андрієм Дашковським взяли участь у засіданні колегії Василівської райдержадміністрації. Під час колегії розглянули стан виконання основних стратегічних напрямків операції «Урожай 2016» та організацію проведення операції «Урожай 2017» на території району. Мета операції – моніторинг стану використання земель сільськогосподарського призначення у районі. 

Заходи операції були спрямовані на створення єдиної актуальної бази даних використання земель різних форм власності для виведення з тіні аграріїв, що не беруть участі у соціальному та податковому навантаженні. Районною робочою групою у результаті проведеного співставлення наявних площ встановлено факти порушень норм чинного законодавства щодо використання землі, зокрема, використання ділянок без документів, не за цільовим призначенням тощо. Управлінням Держгеокадастру у районі направлено повідомлення про всі факти порушень земельного законодавства до правоохоронних органів.

Також присутні обговорили хід підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2016-2017 років. На сьогодні у районі нараховується 226 багатоповерхових житлових будинків; в тому числі у власності органів місцевого самоврядування 191; будинків, де створено ОСББ – 39; ЖБК – 7; відомчого житла - 8. Підготовка об’єктів житлового фонду району становить 92,0%, ремонтні роботи знаходяться на стадії завершення. Підготовка об’єктів соціально-культурного призначення також наближається до фінішу.

Станом на 21.09.2016 керівниками житлово-комунального господарства та соціальної сфери району, 100% підписано акти і паспорти готовності до роботи в зимових умовах в інспекції Держенергонагляду Запорізької області, по кожному об’єкту зокрема.

Проведено підготовку об’єктів теплопостачання, бюджетні організації та органи місцевого самоврядування провели заходи щодо зменшення споживання енергоносіїв: проведено роботи по склінню віконних блоків та утепленню дверних блоків; проведено ревізію та ремонт систем теплопостачання, відновлено утеплення зовнішніх тепломереж шляхом використання сучасних теплоізоляційних матеріалів.

Що стосується підприємств теплоенергетики району, то на сьогодні проблемним питанням для даних підприємств залишається не отримання лімітів природного газу на опалювальний період 2016/2017 року, у зв’язку з тим, що даними підприємствами не укладено договори з ПАТ «НАК «Нафтогаз України» про постачання природного газу.

У проекті договору постачання природного газу для виробництва теплової енергії для потреб населення передбачено відповідальність споживача, в даному випадку підприємства теплоенергетики району, за невиконання державним бюджетом України своїх зобов’язань з перерахування субвенцій місцевим бюджетам на надання пільг пільговим категоріям населення. Таким чином, постачальна організація ПАТ «НАК «Нафтогаз України» встановлює несправедливі та дискримінаційні умови договору, які ставлять сторони договору у нерівні умови.

Окрім того, на сьогодні КП «Дніпрорудненські теплові мережі» міської ради мають заборгованість за спожитий природний газ в опалювальний період 2015-2016 років перед НАК «Нафтогаз України» у сумі 2250,9 тис.грн., з яких:

453,1 тис.грн. (заборгованість комунальних підприємств м. Дніпрорудне за спожиті послуги теплопостачання в опалювальний період 2015-2016 років, у зв’язку з відсутністю фінансового ресурсу. На сьогодні на підприємстві знаходяться судові накази на дану суму;

523,6 тис.грн. (заборгованість Дніпрорудненського індустріального технікуму за спожиті послуги теплопостачання в опалювальний період 2015-2016 років, у зв’язку з відсутністю фінансового ресурсу. Даний навчальний заклад фінансується за рахунок державного бюджету. На сьогодні на підприємстві знаходяться судовий наказ на дану суму);

1274,2 тис.грн. (заборгованість населення за спожиті послуги теплопостачання в опалювальний період 2015-2016 років).

На сьогодні КП «Дніпрорудненські теплові мережі» на 88,6% погашено борг за спожитий природний газ в опалювальному періоді 2015/2016 років перед НАК «Нафтогаз України».

Валерій Кошеленко наголосив, що підготовка об’єктів ЖКГ та соціальної сфери до роботи в зимових умовах знаходиться на постійному контролі у райдержадміністрації.

Окремо проаналізували стан виконання розпорядження голови райдержадміністрації від 31.05.2016 №279 «Про виконання делегованих повноважень органів виконавчої влади виконавчим комітетом П’ятихатської сільської ради Василівського району Запорізької області». Проведена певна робота по усуненню недоліків.

За результатами засідання прийнято відповідні рішення.

 

 За матеріалами відділу внутрішньої політики апарату РДА

 

 

п'ятниця, 23 Вересня 2016 08:08 | Переглядів: 360

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]