Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Зміни щодо порядку призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України №635 від 8 вересня 2016р, надання раніше призначеної субсидії припиняється у разі отримання структурним підрозділом з питань соціального захисту населення за запитом інформації про збільшення чисельності зареєстрованих у житловому приміщенні осіб – з місяця, що настає за місяцем, в якому відбулися зміни.Кабмін змінив порядок розрахунку доходів для врахування при призначенні субсидії для тих, хто перебував на строковій військовій службі.

Якщо громадянин проходив строкову службу в рік, за який враховуються доходи при призначенні субсидії, то середньомісячний сукупний дохід незалежно від отриманих такою особою доходів визначається на рівні половини розміру прожиткового мінімуму.

Крім того, в разі, якщо на момент звернення за призначенням субсидії громадянин є непрацюючим пенсіонером , який не має інших доходів, крім пенсії, в її середньомісячному сукупному доході враховується розмір пенсії за попередній місяць перед зверненням за призначенням субсидії.

Також, введено правило, що стосується тих, хто досяг 18-річного віку станом на 1 січня року, за який враховуються доходи для призначення субсидії. Якщо середньомісячний сукупний дохід такої людини менше прожиткового мінімуму, або доходи відсутні, але такий громадянин навчався на денній формі навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних або вищих навчальних закладах, то для розрахунку субсидії середньомісячний дохід такої особи визначається на рівні одного прожиткового мінімуму.

Згідно з постановою Кабміну, нові правила торкнуться також громадян, середньомісячний сукупний дохід яких менше прожиткового мінімуму , але які протягом зазначеного періоду отримували якісь соціальні виплати (пенсії, стипендії, допомога при народженні (усиновленні) дитини тощо) або будь-які доходи, отримані особою, яка не досягла 18-річного віку, то в розрахунок субсидії включаються фактичні розміри отриманих такими особами доходів.

Кабмін також постановив, що якщо у громадянина відсутні доходи, для розрахунку субсидії середньомісячний дохід такої особи визначається на рівні двох розмірів прожиткового мінімуму.

У той же час, в окремих випадках за рішенням районних виконавчих органів міських рад або комісій, які ними утворюються, для осіб, які проживають в сім’ях, що опинилися в складних життєвих обставинах, в розрахунок субсидії може включатися середньомісячний сукупний дохід на рівні одного прожиткового мінімуму.

З переліку доходів які враховуються при призначенні субсидії не враховуються вартість безоплатно отриманих санаторно-курортних путівок, протезно-ортопедичних виробів, засобів реабілітації, суми, які виплачуються в порядку відшкодування шкоди, заподіяної працівникові за ушкодження його здоров’я, що пов’язане з виконанням ним трудових обов’язків.

Особа, що не згодна з рішенням про проведення розрахунку субсидії на наступний період та має додаткові обставини, які безпосередньо впливають на визначення розміру сукупного доходу за попередній період, повідомляє про це структурний підрозділ з питань соціального захисту та подає відповідні підтверджуючі документи для проведення перерахунку субсидії в межах терміну призначення.

середа, 28 Вересня 2016 12:53 | Переглядів: 367

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]