Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Відбулися перші загальні звітно-виборні збори Всеукраїнської Асоціації сільських та селищних рад

24 квітня 2012 року на базі Національного університету біоресурсів і природокористування відбулися перші загальні звітно-виборні збори Всеукраїнської Асоціації сільських та селищних рад. Представником Василівського районного відділення ВАССР став сільський голова Широківської сільської ради Соколовський Анатолій Миколайович. У засіданні взяли участь міністр аграрної політики та продовольства М.В.Присяжнюк та директор центру правової допомоги містам АМУ В.Кравченко.

На порядок денний було винесено звіт голови Асоціації Фурсенка Миколи Івановича, а також питання про обрання голови Асоціації, заступників голови Асоціації, членів правління від областей.

Загальними зборами обрано Миколу Івановича Фурсенка. Його кандидатуру підтримали 289 делегатів. Микола Іванович наголосив, що вирішення проблем треба почати з приведення у відповідність територіальних меж сільських рад, виготовити якщо не на село, то хоча б на район схему планування розвитку територій і попрацювати над генеральним планом розвитку територій. Необхідно аналізувати стан справ у своєму селі, визначати найболючішу проблему та вирішувати її, спираючись на досвід кожного.

Виконавчу дирекцію Всеукраїнської Асоціації сільських та селищних рад очолив Вадим Євгенович Івченко, за нього проголосували 100 відсотків новообраних членів правління.

Окремим питанням винесено розгляд змін та доповнень до Статуту Асоціації.

 

25 квітня 2012 року у Комітеті Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування пройшов круглий стіл «Обговорення проекту Закону України про службу в органах місцевого самоврядування», поданого Кабінетом Міністрів України.

З метою вивчення фахових пропозицій до проекту Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», для подальшого його системного опрацювання та підготовки до розгляду Верховною Радою України Василівське районне відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад представив сільський голова Широківської сільської ради Соколовський А.М.

Круглий стіл пройшов у співробітництві з Програмою Ради Європи «Посилення місцевої демократії та підтримка реформ місцевого самоврядування в Україні, швейцарсько-українським проектом «Підтримка децентралізації в Україні» DesPro, муніципальною програмою врядування та сталого розвитку (ПРООН), програмою сприяння Парламенту 2.

Засідання відбулося під головуванням народного депутата України, Голови Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування О.Омельченка.

В заході брали участь Голова Державного фонду сприяння місцевому самоврядуванню в Україні С.Маліков, заступник Представника генерального секретаря Ради Європи з координації програм співробітництва в Україні О.Фрайштетер, голова Київської обласної ради О.Качний, директор Центру правової допомоги містам Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування „Асоціація міст України” В.Кравченко, які виступили з доповідями та прийняли участь у обговоренні проекту Закону України „Про службу в органах місцевого самоврядування”. Ще у круглому столі взяли участь народні депутати України, представників органів місцевого самоврядування та громадських організацій.

Даним проектом Закону – це спроба оновити методологічний і регулятивний фундамент служби в органах місцевого самоврядування, що забезпечуватиме ефективну діяльність органів місцевого самоврядування та надання ними якісних послуг громадянам.

Під час обговорення в рамках «круглого столу» висловлювалося багато гострих критичних зауважень концептуального характеру до даного законопроекту від представників органів місцевого самоврядування із застереженям щодо неможливості прийняття за основу при розгляді у першому читанні, оскільки даний законопроект розроблявся без участі представників Асоціації органів місцевого самоврядування.

Сергій Маліков закликав до поновлення ефективних комунікацій з усіма зацікавленими сторонами стосовно проекту Закону. Маліков наголосив, що проект Закону не повинен погіршити умови роботи працівників органів місцевого самоврядування

В основному учасники обговорення звертали увагу на необхідності залишити службу в органах місцевого самоврядування незалежною від органів державної влади, і цим сприяти незалежності системи органів місцевого самоврядування.

Окрему доповідь „Презентація проекту Експертного висновку Ради Європи до проекту Закону України „Про службу в органах місцевого самоврядування” представив професор Університету Париж І Сорбонна-Пантеон, Експерт Програми Ради Європи Жерар Марку (Франція). Професор ознайомив всіх із значною кількістю зауважень і пропозицій до конкретних положень даного законопроекту. професор наголосив, що закладена у проекті концепція досить вузька і є продовженням діючого Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», що не сприятиме розбудові служби органів місцевого самоврядування.

Підводячи підсумки, Голова комітету О.Омельченко запевнив, що всі слушні зауваження до даного законопроекту будуть взяті до уваги при ухвалені Комітетом остаточних висновків з даного питання.

 

п'ятниця, 11 Травня 2012 14:52 | Переглядів: 966

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]