Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

РОЗШИРЕНО КОЛО ОСІБ, ЩО МАЮТЬ ПРАВО НА БЕЗОПЛАТНУ ВТОРИННУ ПРАВОВУ ДОПОМОГУ

03 січня 2017 року Президент України підписав Закон «Про Вищу раду правосуддя». Глава держави наголосив, що законопроект «Про Вищу раду правосуддя» отримав позитивні оцінки Венеціанської комісії, партнерів з Європейського союзу та США. «Вважаю, що це рішучі дії по забезпеченню ключового права українських громадян – права на справедливість, права на справедливий суд», – сказав Президент.  Цим Законом вносяться суттєві зміни в Закон України «Про безоплатну правову допомогу». Ці зміни коментує начальник Василівського бюро безоплатної правової допомоги Лопухов В.А.

З прийняттям Закону України «Про Вищу раду правосуддя» суттєво розширено коло осіб, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги (БВПД). Якщо раніше таке право мали особи, які перебувають під юрисдикцією України, якщо середньомісячний сукупний дохід їхньої нижчий від суми одного прожиткового мінімуму, то зараз таке право мають особи, якщо їхній середньомісячний дохід, підкреслюю – їхній дохід особисто, а не їхньої сім’ї, не перевищує двох прожиткових мінімумів (з 01.01.2017 року прожитковий мінімум складає 1600 грн.) Також суттєво розширено права осіб, що мають статус учасника бойових дій. За старою редакцією Закону ці особи мали право на БВПД стосовно питань, пов’язаних з їх соціальним захистом. Сьогодні учасники бойових дій мають право на отримання БВПД з будь-яких питань. Новацією Закону є також надання права на отримання БВПД особам, які демобілізувались й звернулись за отриманням статусу учасника бойових дій, до моменту прийняття рішення щодо надання такого статусу.

Прийняті також зміни відносно отримання БВПД для внутрішньо переміщених осіб. Так, внутрішньо переміщені особи мають право на отримання всіх видів БВПД. Особи, які тільки звернулися із заявою про взяття їх на облік, як внутрішньо переміщених осіб – мають право на отримання БВПД з питань пов’язаних з отриманням довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи

 

четвер, 05 Січня 2017 13:25 | Переглядів: 525

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]